Katı Atık Aktarma Istasyonu Yapımı

Gümüşhane Belediye Başkanı ve Gümüşhane Belediyeler Birliği Başkanı Mustafa Canlı, katı atık aktarma istasyonunun yapımına, yer sorununun çözülmesi halinde başlayacaklarını

Gümüşhane Belediye Başkanı ve Gümüşhane Belediyeler Birliği Başkanı Mustafa Canlı, katı atık aktarma istasyonunun yapımına, yer sorununun çözülmesi halinde başlayacaklarını söyledi.

Canlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca Gümüşhane ve Kelkit'te katı atık aktarma istasyonu kurulması için Gümüşhane Belediyeler Birliği'ne yaklaşık 3 milyon lira tahsis edildiğini belirterek, "Kelkit'teki katı atık aktarma istasyonunun yapımı tamamlandı. Gümüşhane'de ise Organize Sanayi Bölgesinin girişinin sol kısmındaki kayalık alanda katı atık aktarma istasyonu kurma çalışması başlatmak istedik" dedi.

Reklam
Reklam

Çöp aktarma istasyonunun kurulacağı alan için ruhsat alınamadığını, bu nedenle de çalışmayı durdurmak zorunda kaldıklarını ifade eden Canlı, şöyle devam etti:

"Özel İdare'den ruhsat almayı başarabilirsek, aynı yerde yapım çalışmasını sürdüreceğiz. Başaramazsak da çözüm arayışı içinde olacağız. Para var, malzeme ve cihaz da alındı. Sadece yer sorunumuz kaldı. Düşündüğümüz alan için ruhsatı alabilirsek çöp aktarma istasyonunu buraya kuracağız, alamadığımız takdirde istasyonu Vauk Dağı'na kurmak zorunda kalacağız ki o zaman da işletme maliyeti artacak. Çöp arabaları bu uzak yere gidip gelme sorunu ile karşı karşıya kalacak ve maliyet artacak."

Canlı, Köse, Şiran ve Kelkit ilçe belediyeleri ile bu ilçelere bağlı belde belediyelerinin çöplerini aktaracağı Kelkit'teki çöp aktarma istasyonunun yapımının tamamlandığını belirterek, "Buranın işletme ihalesine çıkıldı. Eleman alıp işletmeye başlayacağız. Burada toplanan çöpler Bayburt'taki istasyona aktarılacak" diye konuştu.

Muhabir: İbrahim Özdemir

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: