Katı Atık Bertaraf Tesisine Karşı Çıkan Grup, Vali Şahin'le Görüştü

Giresun'un Görele ilçesinde Katı Atık Bertaraf Tesisi yapılmasını istemeyen grup, Vali Dursun Ali Şahin ile...

Giresun'un Görele ilçesinde Katı Atık Bertaraf Tesisi yapılmasını istemeyen grup, Vali Dursun Ali Şahin ile görüştü.

İlçenin Köprübaşı ve Aydınlar beldelerinin ortak noktasında bulunan ormanlık araziye Katı Atık Bertaraf Tesisi yapılmasına karşı çıkan bir grup vatandaş, Giresun Valisi Dursun Ali Şahin ile görüşmek istedi. Valilik önünde uzun süre bekleyen kalabalığa olumlu yanıt verildi. Vali Dursun Ali Şahin, Köprübaşı Belediye Başkanı Abdullah Topçu, Aydınlar Belediye Başkanı Osman Sazak’ın öncülüğünde oluşturulan heyeti kabul etti. Heyetten toplantıyı protesto ederek çıkan Çömlekçi Çevre Platform Sözcüsü Av. Necip Kibar, "Biz yöre halkı olarak çöp tesisine karşı olduğumuzu ifade ettik. Her şeye rağmen buna karşı çıkacağımızı, söz konusu alanın bizim su kaynaklarımız olduğunu ifade ettik. Valimiz 25 metreye kadar sondaj yapılacağını söylüyor ancak bizim orada 10 metreyi bulmadan su çıkmaktadır" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Toplantı sonunda değerlendirme yapan Vali Dursun Ali Şahin ise, "Şuanda sondaj çalışmaları başlatılmıştır. Projeden geri dönüşü olması söz konusu değil" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: