Katı Atık Yönetimi Sakarya’daki Entegre Katı Atık Tesisini İnceledi

Edirne Belediyesi katı atık yönetim birliği Sakarya Pamukovada bulunan Entegre katı atık tesislerinde incelemelerde bulundu.Edirne...

Edirne Belediyesi katı atık yönetim birliği Sakarya Pamukovada bulunan Entegre katı atık tesislerinde incelemelerde bulundu.

Edirne Katı Atık Yönetim Birliği’nden Başkan Vekili Oğuz Tekin, Birlik Meclis ve Encümen Üyesi Mahmut Keskin, Meclis ve Encümen Üyesi Nevser Eraslan, Meclis ve Encümen Üyesi Hüseyin Özden, Meclis Üyesi Sadık Akan, Birlik Müdürü Güler Soyaslan, Çevre Mühendisi Serap Uluç, Çevre Mühendisi Gürcan Uçak, Birlik Personeli Hülya İriş’ten oluşan heyet Pamukova Belediyesi tarafından imtiyaz hakkı verilmesi yolu ile Sakarya Pamukova’da yaptırılan ve işletilmekte olan Entegre Katı Atık Yönetimi Tesislerine inceleme gezisi düzenledi.

Reklam
Reklam

Edirne Katı Atık Yönetim Birliği’nin 15.09.2011 tarihli Meclis toplantısında Edirne Merkez, Hıdırağa Köyü, Yukarıova Mekii’nde yapılacak olan Entegre Katı Atık Yönetimi Tesisleri’nin 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 15.ve 18. Maddeleri doğrultusunda 2886 sayılı İhale Kanunu ile imtiyaz devri yoluyla yaptırılması kararı alınan, bu sebeple benzer uygulamaları incelemek ve değerlendirmek üzere çalışma yapan Edirne Katı Atık Yönetim Birliği, tesisteki incelemelerden sonra, 2008-2010 yılları arasında Edirne Valiliği yapan Sakarya Valisi Sayın Mustafa Büyük’ü de makamında ziyaret etti.

Birlik tarafından yapılan çalışmalar neticesinde Entegre Katı Atık Yönetimi Tesisleri için Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sunulan Ön Fizibilite Raporu 06.02. 2013 tarihli Bakanlık yazısı ile onaylanmış olup, ihale çalışmaları sürdürülüyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: