Katı Atıklar Yeniden Hayata Kazandırılacak

Adana'nın Kozan, Ceyhan ve İmamoğlu ilçe belediyelerinin ortaklığında kurulan; 'Yedigöze Su ve Hizmet Birliği'nce hayata...

Adana'nın Kozan, Ceyhan ve İmamoğlu ilçe belediyelerinin ortaklığında kurulan; 'Yedigöze Su ve Hizmet Birliği'nce hayata geçirilen, 'Katı Atıkların Geri Dönüşümü ve Bertaraf Edilmesi Projesi' kapsamında başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Karataş ve Yumurtalık ilçe belediyelerinin de dahil olduğu proje için Yedigöze Su ve Hizmet Birliği ile Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, Erturhan A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Levent Erturhan ile Yaverin Konağı'nda bir görüşme gerçekleştirdi. Kazım Özgan, şirket yetkililerinden proje ile ilgili olarak detaylı bilgi alırken, yapılan görüşmelerde ise karşılıklı bilgi paylaşımı gerçekleştirildi. Proje çerçevesindeki toplam yatırımın 50 milyon dolar olacağı ve bunun da 3 aylık bir zaman diliminde netlik kazanacağı ifade edilirken, bir yıl gibi kısa bir sürede bertaraf tesisinin hayata geçirilmesinin planlandığı dile getirildi.

Reklam
Reklam

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Kazım Özgan, "Katı atıkların hayata yeniden kazandırılması güzel bir olay. Ülkemizde her gün yüz binlerce katı atık boşa gidiyor. Ancak bu proje aşaması bitirildikten sonra artık bölgemizde atıklar yeniden hayata kazandırılacak. Böylece hem ülke ekonomisine önemli katkılarda bulunacağız, hem de binlerce ağaç kesilmekten kurtarılacak" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: