Kat’ı Sanatı Sökelilerle Buluşuyor

Katı’ sanatının en güzel örnekleri Novada Outlet Söke’de, sanatseverlerle buluşacak.Bünyesindeki Otantika Etnografya Müzesi ile toplumsal...

Katı’ sanatının en güzel örnekleri Novada Outlet Söke’de, sanatseverlerle buluşacak.

Bünyesindeki Otantika Etnografya Müzesi ile toplumsal değerlerin zenginliklerini gelecek kuşaklara taşıyan, alışverişi sıradan bir gündelik faaliyet olmaktan çıkarıp sanatla, kültürle, eğlenceyle geliştirilmiş bir yaşam biçimine dönüştüren Novada Outlet Söke Alışveriş Merkezi, şubat ayında unutulmaya yüz tutmuş katı’ sanatının nadide örneklerini ziyaretçileri ile buluşturacak.

Aydın Halk Eğitim Merkezi’nin katı’ sanatı kursuna katılan kursiyerlerin hazırladıkları nadir eserler 23-31 Mart tarihleri arasında Novada Outlet Söke’de görülebilecek.

Reklam
Reklam

KATI' SANATI

Katı’ sanatı, Türklere özgü ve tamamen orijinal süsleme sanatlarından birisi. Kat veya katı’ kelimesinin sözlükteki anlamı “kesmek” olup, katı’ sanatı ise kağıt veya deri üzerindeki yazıyı, motifi veya şekli oyup çıkartarak bir başka kağıt ya da deriye yapıştırmak suretiyle gerçekleştirilen bir süsleme sanat. Geçmişi 15. yüzyıla dayanan Türk katı’ sanatının nadide örnekleri bugün Türkiye’deki ve dünyanın çeşitli ülkelerindeki müzelerde bulunan yazma eserlerde, albümlerin cilt kapaklarındaki deri oymalarda, cilt içi süslemelerde, kitaplar içinde özenle yapılmış oyma süslemelerde görülüyor. Dünyada kağıt sanatlarının bazı örneklerine rastlansa da Türk katı’ sanatı zengin kompozisyonları ve ince işçiliği ile fark oluşturuyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: