Katibim Festivali İstanbul'u dolaştı

Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen Katibim Festivali, İstanbul’un değişik ilçelerinde kutlandı. Festival kapsamında, folklor gösterileri, el...

Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen Katibim Festivali, İstanbul’un değişik ilçelerinde kutlandı. Festival kapsamında, folklor gösterileri, el sanatları sergisi ve konserler düzenlendi.
Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Katibim Festivali bu yıl başta Taksim Meydanı olmak üzere İstanbul’un farklı ilçelerinde değişik etkinliklerle kutlandı. Festivalin 23. yıl kutlamaları renkli dakikalara sahne oldu. Taksim Meydanı’nda vatandaşlara gösteri sunan Karadeniz Horon ekibi büyük beğeni topladı. Farklı ülkelerin halk dansları ekiplerinin hünerlerini sergilediği festivale vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Meksika, Hindistan, Ukrayna, Gürcistan, Makedonya, Ürdün, KKTC, Polonya ve Ürdün’den gelen halk oyunları ekipleri kendi kültürlerini sergiledikleri gösterilerle beğeniye sundu. Üsküdar Belediyesi Folklor ve Turizm Derneği (ÜFTUD) da şenlik kapsamında farklı yörelere ait oyunlarıyla performanslarını sergiledi.
Festival kapsamında ayrıca Üsküdar’da Klasik El Sanatları Osmanlı Sokağı’nda hizmete açıldı. Hat, ebru, tezhip, minyatür, gümüş ve cam işçiliği gibi güzel sanatlar alanında yetişmiş sanatçıların eserlerinin yer alacağı sokakta uygulamalı atölye çalışmaları yapılıyor. Festival boyunca, katip ve katibeler eşliğinde Osmanlı dönemine ait gelenekler de canlandırılıyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz