Katil babaya ilginç ceza

ABD'nin Alabama eyaletinde dört çocuğunu teker teker köprüden atarak öldüren adama, ölüm cezasının yanında ölene kadar ailesinin fotoğrafına bakma cezası verildi.

Ocak 2008'de meydana gelen korkunç olayda, Mobile kentinde yaşayan Lam Luong adındaki Vietnam göçmeni adam, biri 4 aylık, en büyüğü 2 yaşında olan ve biri 23 yaşındaki eşi Kieu Phan'in ilk evliliğinden olan 4 çocuğunu da arabaya doldurup Dauphin Island Köprüsü'ne gitti. Burada arabayı durdurup çocukları, 25 metre yükseklikteki köprüden teker teker alttan geçen nehre attı.

Reklam
Reklam

Cinayetten sonra polise telefon açıp çocuklarının 2 Asyalı kadın tarafından kaçırıldığını söyleyen adamın yalanı kısa süre sonra ortaya çıktı ve mart ayında çıkarıldığı mahkeme tarafından suçlu bulunarak zehirli iğneyle idama mahkum edildi.

Mahkeme kararında idam gününe kadar, soğuk kanlılıkla öldürdüğü çocuklarının fotoğraflarının, hücresinin duvarına asılması şartı da yer aldı.

Lam Luong ise mahkemede, avukatının "Müvekkilim aslında aylardır işsiz, bunalımdaydı" şeklindeki savunmasını reddedip ve çocuklarını, eşiyle kavga ettikten sonra öldürmeye karar verdiğini soğuk kanlılıkla söyledi.