Katil için 632 ikiz incelendi

Gaziantep'te 3 çocuk babası diş hekimi İsmail Hakkı Dilsizoğlu, 10 Şubat tarihinde işyerinde bıçaklanarak öldürüldü. 54 yaşındaki diş hekiminin katil zanlıları, ilginç bir yöntemle yakalandı.

Bir tanığın verdiği "Doktor bey bir kadın hastasının erkek arkadaşlarıyla kavga etti. Bu kadın hastanın ikiz ablaları vardı" bilgisi üzerine polis, Gaziantep'teki 632 ikizi inceleyerek katil zanlılarına ulaştı.

Gaziantep'teki ikizlerin nüfus kayıtlarını çıkaran polis, 632 ikiz içinden kadın olanları tespit etti. Ya gruplarına göre de yapılan eleme sonrası 45-50 yaş grubundaki 10 ikiz incelemeye tabi tutuldu. Yapılan Araştırma sonucu soyadları açıklanmayan her ikisi de evli 45 yaşındaki Güldane ve Dursun adlı ikizlerle, bu ikizlerin kardeşi 32 yaş?ndaki Nevin Yakar'a ulaşıldı. Hasta defter kayıtlarının incelenmesi sonucu hem ikiz ablaların, hem de Nevin'in öldürülen diş hekiminin hastaları olduğu belirlendi. Sorguya alınan Nevin Yakar; "Diş tedavisi için gittiğimde doktor bana iltifatlar ediyordu. Ben de bunu birlikte olduğum H.Y.'ye söyledim. H.Y. bana 'Sen git, biz de gelelim. Kapıyı kapattırma, konuşur, biz gereğini yaparız' dedi. Cumartesi günü doktorun yanına gittim. H.Y., 27 yaşındaki M.S. ve soyadını bilmediğim A. isimli arkadaşlarıyla içeri girdi. Beni gönderdiler. Bir saat sonra aradığımda H.Y. 'Artık seni aramayacak' dedi. Ertesi gün de doktorun öldürüldüğünü öğrendim. H.Y.'yi aradım ama bana, 'Gereği yapılmıştır' yanıtını verdi. Daha sonra da polise ifade için çağrılırsam muayenehaneye gittiğimi söylemememi tembih etti." İfadelerinde bulundu.

Reklam
Reklam

Nevin yakar'ın bu ifadesi üzerine H.Y. ile M.S. de yakalanıp gözaltına alındı. 3 zanlıdan 2'si tutuklanırken, Nevin Yakar ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İHA