Katil, ıssız adada saklanmış

İngiliz kadın öğretmenin katili, polisten kaçarak geçirdiği iki buçuk yılı kitabında anlattı.

İngiliz öğretmen Lindsay Hawker'ı öldürmekle suçlanan Japon Tatsuya Ichihashi, kaçak geçen günlerini anlatan bir kitap yazdı.
Bir süre polisten kaçmayı başaran Ichihashi, kaçak günlerinde ıssız bir adada yaşadı ve tanınmamak için kendi yüzünü kesti. Ancak Ichihashi, tartışma yaratan ve dün yayınlanan otobiyografi kitabında Hawker'ı öldürmesinin nedenlerinden bahsetmiyor.
"Ben Tutuklanana Kadar" adlı kitap Japonya'da yayınlandı ve Ichihashi'nin avukatına göre, bir 'pişmanlık' beyanı.
Ancak kitap, Hawker'ın ailesini dehşete düşürdü. Ailenin adına avukatları tarafından yapılan yazılı açıklamada "Hawker ailesi, Lindsay'i öldürmekten henüz mahkemeye çıkmamış bir adama kitap yazıp yayınlanması için izin verilmesinden tiksinti duymuştur. Bu ailenin daha fazla acı çekmesinden başka bir şeye yaramaz ve onunla ya da kitapla herhangi bir şekilde bağlantılandırılmak istemiyoruz. Tek istediğimiz Lindsay için adaletin yerini bulması" denildi.
32 yaşındaki Ichihashi, Kasım 2009'da tutuklanmıştı. Ichihashi, iki buçuk yıl boyunca polisten kaçmayı başardı.
**KÜVETİN İÇİNDE KUMA GÖMÜLÜ OLARAK BULUNMUŞTU**
Polis, Ichihashi'nin Tokyo'nun batısındaki Gyotoku'daki dairesinde 22 yaşındaki Hawker'ın çıplak cesedini balkonda bir banyo küvetinin içinde kuma gömülü halde bulmuştu.
Hawker, dövülmüştü ve kollarında, bacaklarında ve yüzünde darp izleri bulunmuştu. El ve ayak bilekleri naylon iple bağlanmıştı. Daha sonra Hawker'ın tecavüze uğradığı da ortaya çıktı.
**ISSIZ ADADA KALDI, HARRY POTTER OKUDU**
Ichihashi, kitabında, çıplak ayakla polisten kaçtıktan sonra yaptığı tren yolculuğunun detaylarını anlatıyor. Ülkeyi boydan boya tren ve feribotla geçtiğini anlatan katil, Okinawa'nın ücra Oha adasında birkaç hafta kaldığını yazıyor. Küçük bir ada olan Oha'da sadece dört aile yaşıyor. Kitabındaki çizimlerde Ichihashi beton bir sığınakta kaldığını, balık tutup bunları açıkta yaktığı ateşte pişirerek hayatta kaldığını ifade ediyor.
Öldürdüğü öğretmenin kendisine tavsiye ettiği Harry Potter'ın İngilizce kitaplarını da okuduğunu öne süren Ichihashi, kaçarken Hawker'dan "kalpten özür dilediğini", ama "kendisine merhamet gösterilmeyeceğine" inandığı için polisten kaçması gerektiğini düşündüğünü yazıyor.
**YARI- ZAMANLI ÇALIŞIP ESTETİK AMELİYAT OLDU**
Osaka'da yarı-zamanlı olarak çalıştığını ve estetik ameliyat olmak için para biriktirdiğini anlatan Ichihashi, tanınma ihtimalini azaltmak için bıçakla yüzündeki bir et beni kestiğini de söylüyor. Ichihashi, daha sonra estetik ameliyatla yüzündü değiştirdi, ama bu yakalanmasına engel olamadı.
![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/1432614/640xauto.jpg)Suçluların suçlarından bir şekilde gelir sağlamasına izin verilmiyor. Ancak Ichihashi henüz mahkum edilmediği için kitap yazma ve yayınlama hakkı bulunuyor.
Ichihashi'nin avukatı Kyodo haber ajansına yaptığı açıklamada, "samimi olarak ne yapabileceğine kafa yorduktan sonra kitap yazmaya karar verdiğini" söyledi.
Ichihashi, 14 ay önce Okinawa'ya giden feribota binmek üzereyken tutuklanmıştı. Mahkemesi gelecek birkaç ay içinde başlayacak. Ichihashi, cinayet ve tecavüz suçlarının yanı sıra cesedi yok etmeye çalışmakla suçlanıyor. Üçüncü suçu kabul eden Ichihashi, cinayet ve tecavüz suçlamalarını reddediyor.
Anahtar Kelimeler: