Katil Köprü Can Alıyor

Şanlıurfa’da 16 yıllık bakımsız köprüde bugüne kadar sayısız trafik kazası yaşandı.

Şanlıurfa’da 16 yıllık bakımsız köprüde bugüne kadar sayısız trafik kazası yaşandı.1 astsubay ve 1 vatandaş yaşamını yitirirken, 2 kişi yaralandı, yüzbinlerce liralık maddi hasar oluştu.

Yöre halkının ‘Katil Köprü’ diye nitelendirdiği geçiş güzergahı Şanlıurfa’nın Akçakale İlçesi’ne bağlı Erler Mezrası sınırları içerisinde yer alıyor. 1996 yılında GAP Projesi kapsamında mezraya su gelmesiyle birlikte inşa edilen köprü daha yapıldığı ilk aylarda kazalara davetiye çıkarmaya başlamış. İlk bir ay içerisinde 2 traktör sürücüleri ve taşıdıkları yüklerler birlikte köprüden sulama kanalına devrilmiş. Can kaybının yaşanmadığı kazalarda büyük maddi hasar oluşmuş. Ardından yaşanan kazalar ise bu kadar ucuz atlatılamamış. Sulama kanalına düşen araçta bulunan bir astsubay ve bir vatandaş yaşamını yitirmiş. Kısa bir süre sonra, birkaç gün arayla 2 motosiklet sürücüleriyle birlikte köprüden sulama kanalına uçmuş. O kazalarda sürücüler, köy sakinlerinin yardımıyla ölümden son anda kurtarılmış.

Reklam
Reklam

Köprünün genişletilmesi ve çevresine uyarı levhalarının konulması için defalarca yetkililere başvurduklarını belirten Erler Mezrarsı sakinlerinden Ali Karaduman, “Şikâyetlerimizin ardından Akçakale’den yetkililer geldi. Köprü girişlerine üzerinde “Dikkat Tehlike” yazan iki levha çakıp gittiler. Burası ana yol, buradan günde yaklaşık 150 araç geçiyor. Akçakale ve Suruç ilçelerini birbirine bağlıyor. İşlek bir yol. Buranın derhal yapılması lazım” dedi.

BAKAN’IN SÖZÜ YERDE Mİ KALACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in köprüden geçerken “Bu köprü derhal yapılsın” demesine rağmen sözlerinin yetkililer tarafından yerine getirilmediğini dile getiren Ali Karaduman, “Bakanımız bu köprüden geçerken indi ve ‘Bu ne biçim köprü, zamanında teftiş edilmemiş. Derhal düzenleme yapılsın’ dedi. Çevresindekiler not aldı. Ancak bir türlü gelen giden olmadı. Bakan’ın sözü yerde mi kalacak?” dedi.

Son olarak geçtiğimiz haftalarda saman yüklü bir kamyonetin köprü üzerinden geçerken direksiyon hakimiyetini kaybederek sulama kanalına yuvarlandığını dile getiren Ali Karaduman, “Biz kimseyi suçlamıyoruz. Devletimizi seven çiftçileriz. Burada daha fazla insan ölmeden köprü genişletilmeli ve gerekli uyarı levhaları konulmalı. Yetkililerden bir an önce bu hizmeti bekliyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: