Katil zanlısı, polisten kaçamadı

SAMSUN (İHA) - Samsun'da, bir kişiyi kurşun yağmuruna tutarak öldüren katil zanlısı genç, silahıyla birlikte yakalanarak gözaltına alındı. İlyasköy Mahallesi Aziziye Caddesi üzerinde yaklaşık 3 ay önce meydana gelen olayda, Erkan Kızılkaya (28), yatsı namazı çıkışı evine dönen müteahhit Mustafa Kabadayı'yı (58) tabancayla kurşun yağmuruna tuturak öldürmüştü.
Olaydan sonra kayıplara karışan katil zanlısı Erkan Kızılkaya'nın peşine düşen Samsun Emniyet Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Kızılkaya'nın önce Kocaeli'ne, daha sonra Sakarya ve Yalova'ya, oradan da Bursa'ya geçip saklandığını tespit etti. Samsun'dan giden ekipler, Kızılkaya'nın Bursa'da kullanılmayan bir fabrikada saklandığını belirledi. Polis, fabrikaya düzenlediği operasyonda, Erkan Kızılkaya'yı Mustafa Kabadayı'yı öldürmede kullandığı tabancayla birlikte yakalayarak gözaltına aldı. Kızılkaya, suçunu itiraf etti. Bursa'dan Samsun'a getirilen Erkan Kızılkaya'nın sorgusu sürüyor.

Reklam
Reklam

Öte yandan, katil zanlısı Erkan Kızılkaya'nın şantaj yoluyla haraç toplayan bir çetenin elamanı olduğu ve bu suçtan arandığı ortaya çıktı. Kızılkaya'nın, evinde el bombası, silah ve esrar bulundurmak suçundan sabıkalı olduğu öğrenildi. Soruşturma sürüyor.