Katil Zanlısına Ömür Boyu Hapis İstemi

Adana'da satın aldığı silah sabıkalı çıkınca, silahı satanın kardeşini öldüren katil zanlısı hakkında, müebbet hapis...

Adana'da satın aldığı silah sabıkalı çıkınca, silahı satanın kardeşini öldüren katil zanlısı hakkında, müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Merkez Seyhan ilçesinin Narlıca Mahallesi'nde meydana gelen olayda, iddiaya göre, Erhan B. (31) ve ağabeyi Tarık B. (34), Hakan Ç.'den bin 250 liraya ruhsatsız silah satın aldı. Silah Tarık B.'nin üzerinde yakalanırken, incelemede silahın çok sayıda olaya karıştığı tespit edildi. Tarık B. ise polise, silahı Hakan Ç.'den aldığını söyledi.

Polis tarafından yakalanıp hakkında işlem yapılan Hakan Ç. ise silahı sattığı şahsı, “Neden ismimi verdin? 5 bin lira para ve silah vereceksin. Yoksa seni öldürtürüm” diye tehdit etti. Daha sonra Hakan Ç., 10 Mayıs’ta kardeşi Fırat (24) ile birlikte, Tarık B.'nin iş yerini kurşunladı. Olayda Tarık, oğlu Umutcan ve Ramazan Gülbahar yaralandı. 15 Mayıs’ta da Fırat Ç., arkadaşı Hasan Ş.'nin (20) kullandığı motosikletin üzerinde, Tayfun B.'nin iş yerine 5 el ateş etti.

Reklam
Reklam

Saldırı üzerine Tarık, Erhan B. ve Adnan Ö. (28), bindikleri otomobil ile kaçmaya çalışan Fırat Ç. ve arkadaşını kovalamaya başladı. Erhan B., kendilerine ateş eden Fırat Ç.'yi çıkmaz sokakta av tüfeği ile öldürürken, Hasan Ş. ise kaçtı.

Olaydan sonra yakalanıp tutuklanan Erhan ve Tarık B. kardeşler hakkındaki soruşturma tamamlanarak, Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Savcı, cinayeti işleyen Erhan B.'nin müebbet hapis ve bir kişiyi de öldürmeye teşebbüsten 15 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi. Diğer sanıklar Tarık B. ile tutuksuz Adnan Ö. ve Hasan Ş.’nin ise, ‘öldürmeye teşebbüs suçuna yardım’ suçundan 15 yıldan 30 yıla kadar hapis cezalarını talep etti.

Sanıklar önümüzdeki günlerde yargılanmaya başlayacak. Bu arada Tarık ve Erhan B. kardeşlere adliyeye çıkarılırken suikast yapmayı düşündüğü ileri sürülen Hakan Ç. ve 4 şüphelinin soruşturması ise devam ediyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: