Katile 50 yıl hapis cezası verildi

KONYA (İHA) - Konya'da yaşlı bir çiftin evine girerek 2 milyar lira parayı gasp ettikten sonra çifti tabancayla vurarak öldüren şahıs, 50 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sanık, 9 yıl 2 ayını hücrede geçirecek.

Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen gasp ve cinayet davasının karar duruşmasına, tutuklu sanık Osman Konyalı, tutuksuz sanık Ali Kılıç, sanık ve maktul yakınlarıyla taraf avukatları katıldı. Duruşmada mütalaasını veren savcı, sanık Osman Konyalı'nın TCK'nın 450/5-7 maddeleri gereğince birden fazla kişiyi öldürmek suçuyla, öldürme eylemi öncesinde gasp suçunu işlemesi ve kullandığı silahın ruhsatsız olması nedeniyle 6136 sayılı kanuna muhalefetten cezalandırılmasını, diğer sanık Ali Kılıç hakkında yeterli delil olmadığından beraatine karar verilmesini istedi.

Reklam
Reklam

Mahkeme heyeti tarafından sanıklar Osman Konyalı ile Ali Kılıç'a son sözleri soruldu. Osman Konyalı sessiz kalırken, Ali Kılıç, "Takdir mahkeme heyetinindir" dedi. Kararı açıklayan Mahkeme Başkanı Feridun Bahşi, sanık Osman Konyalı'ya cinayet suçundan Türk Ceza Kanunu'nun 450/5-7 maddeleri gereğince ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildiğini, duruşmadaki iyi hali nedeniyle ağır müebbet hapis cezasının müebbet hapis cezasına çevrildiğini açıkladı. Sanık Osman Konyalı, cinayet suçundan 36 yıl 6 ay, gasp suçundan 12 yıl 6 ay, ruhsatsız silah taşımaktan dolayı ise 1 yıl olmak üzere toplam 50 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme ayrıca sanık Konyalı'nın, cinayet suçundan 6 yıl 8 ay, gasp suçundan ise 2 yıl 6 ayını tek başına hücrede geçirmesine karar verdi.

Müşteki Avukatı Bahadır Dilek, duruşmanın ardından adaletin yerini bulduğunu belirterek, "Bana göre en doğru olan karar verildi" şeklinde konuştu.

Olay, 12 Mart 2004 tarihinde Konya'nın merkez Meram İlçesi Kavak Beldesi'nde meydana gelmiş, bir eve hırsızlık için giren Osman Konyalı, Mustafa Kıyak (80) ve eşi Havva Kıyak'ı (75) 2 milyar lira parasını gasp ettikten sonra öldürmüştü. Olaydan sonra jandarma ekipleri tarafından cinayet zanlısı Osman Konyalı (24) ile kendisini azmettirdiği iddia edilen Ali Kılıç yakalanarak tutuklanmıştı.

Reklam
Reklam