Katili arkadaşı çıktı

Konya'da bankaya para yatırmaya giderken silah zoruyla kaçırıldıktan sonra kafasına sıkılan tek kurşunla öldürülen mutemetin katili eski iş arkadaşı çıktı.

Alınan bilgiye göre, bir gıda şirketinde mutemet olarak çalışan Mehmet Koçak (41), şirkete ait 42 BJ 243 plakalı otomobille 55 bin YTL nakit para ve 35 bin YTL değerinde çekle iş yerinden bankaya doğru yola çıktı. Aradan saatler geçmesine rağmen paranın yatmadığını gören iş yeri sahipleri, aradıkları 9 yıllık elemanları Mehmet Koçak'ın cep telefonunun önce çalıp sonra kapanması üzerine hayatından endişe ederek polise başvurdu. Bir süre sonra merkez Meram ilçesine bağlı Kavak beldesi yakınlarında Mehmet Koçak'ın kullandığı otomobil yanmış bir şekilde bulundu.

Reklam
Reklam

Bunun üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Mehmet Koçak'ın kaybolduğu bölge ile otomobilin yandığı bölgede geniş çaplı araştırma başlattı. İş yerinde çalışan ve atılan şahıslar üzerinde yoğunlaşan polis, özellikle ortak özellikleri nüfus kayıtları otomobilin yandığı bölgeye yakın olan 5 kişiyi tespit etti. Aynı iş yerinde daha önce pazarlamacı olarak çalışıp atılan ve taksicilik yaptığı belirlenen Bekir G.'nin (23), yüklü miktarda borç edindiği ve parasal sıkıntı içinde olduğunu belirlendi. Takibe alınan Bekir G.'nin daha önce başka bir şirketin mutemedini silahla yaralayıp gasp olayına karışmaktan sabıkası bulunan Nevzat T. (30) ile görüştüğü tespit edildi. Polis cinayet şüphelisi olarak Bekir G.'yi gözaltına aldı.

"BEN KAÇIRDIM, DİĞERLERİ ÖLDÜRDÜ"

Cinayet şüphelisi olarak gözaltına alınan Bekir G, "Mehmet'in sürekli bankaya para yatırmaya gittiğini biliyordum. İş yeri ile banka arasında yaya olarak beklemeye başladım. Otomobille gelen Mehmet Koçak'a elimle işaret ederek durmasını istedim. Beni daha önce aynı yerde çalışmamızdan dolayı tanıdığı için durdu. 'Arabam bozuldu beni bırakabilir misin?' dedim. Beni arabasına aldıktan sonra silah çekip, 'Sesini çıkarmadan devam et' dedim. Biz yola çıkınca, daha önce Hakan A. ve Nevzat T. ile kiraladığımız otomobille peşimize takıldı. Kavak köyünü geçtikten sonra durduk, Hakan A. ile Nevzat T. Mehmet'i arasına aldı ve bir el ateş etti. Ben de Mehmet'in kullandığı otomobili yaktım, cesedi kiraladığımız otomobilin bağajına koyup, başka bir yere götürüp gömdük" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Bekir G.'nin ifadesinden yola çıkan polis, cinayet zanlılarından Hakan A.'yı (27) Konya merkezde sabaha karşı düzenlenen operasyonla yakaladı. Konya polisi tarafından Bozkır İlçe Jandarma ekiplerine teslim edilen Bekir G. ile Hakan A. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Beyşehir E Tipi Cezaevi'ne gönderildi. Diğer cinayet zanlısı Nevzat T.'nin yakalanması için ise çalışmaların sürdüğü bildirildi.