Katılım bankalarının ilk yarı net karı 358 milyon lira

Katılım bankalarının senenin ilk 6 ayı itibari ile net karları 358 milyon lira oldu. Şube...

Katılım bankalarının senenin ilk 6 ayı itibari ile net karları 358 milyon lira oldu. Şube sayıları 642’yi bulan bankaların, personel sayısı da 13 bin 49’a dayandı.
Türkiye Katılım Bankaları Birliği, bünyesinde bulunan kurumların ilk yarı mali tablolarını açıkladı. Buna göre kurumların topladığı fonlar yüzde 6 artarak 35,9 milyar liraya çıktı. Türk Lirası fonların payı yüzde 66, yabancı para fonların payı ise yüzde 34 oldu. Kullandırılan fonlar da yüzde 13 artarak 36,3 milyar lira seviyesine geldi.
Toplam aktifler, yüzde 11 artış elde ederek 48,3 milyar liraya, özvarlıklar ise yüzde 6 artışla 5,8 milyar liraya yükseldi. İlk 6 ayda katılım bankalarının net kârları da 358 milyon lirayı gördü. Bankaların şube sayısı 642’ye ulaşıp yüzde 6 büyürken, personel sayısı 13 bin 49’u buldu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz