Katilini görene 6 bin euro ödül

HAMBURG (İHA) - Almanya'nın Schleswig Holstein eyaletine bağlı Schwarzenbek kasabasında cesedi bulunan 14 yaşındaki Şafak'ın ailesi, çocuklarının katilini ihbar edene 6 bin euro ödül vereceğini açıkladı.

Schwarzenbek kasabasında 15 Haziran 2005 tarihinde kaybolan ve kaybolduktan 15 ay sonra ormanlık alanda cesedi bulunan Şafak Canlıeğerci cinayeti halen gizemini koruyor. Şafak'ın ailesi, olayın aydınlatılmasına yardımcı olabilecek şahıslara 6 bin euro ödül verileceğini açıkladı.

Sivaslı Ayşe ve Kemal Canlıeğerci çifti yaptıkları açıklamada, Şafak'ın kaybolduğu zaman çevrelerindeki duyarlı insanların bulunması için toplam bin 700 euro para yardımı yaptığını belirterek, "Polis de ipucu verebileceklere 2 bin 500 euro ödül vaat etmişti. Biz de bin 800 euro koyarak, ödülü 6 bin euroya çıkardık" dedi.

Reklam
Reklam

Acılı anne baba, her şeye rağmen bir sonuç alınamazsa toplanan bu paraların Weisser Ring Yardım Kurumu'na aktarılacağını da belirtti.

Şafak Canlıeğerci, 15 Haziran 2005 tarihinde okul yolunda kaybolmuş ve 13 Eylül 2006 tarihinde, evlerinin yakınındaki ormanlık alanda, mantar toplayıcısı bir adam tarafından kemikleri bulunmuştu. Olayla ilgili şu ana kadar bir ipucu elde edilemedi.