"Katiller davul zurnayla karşılanıyor"

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Akhisar Şubesi'nin düzenlediği bir konferansa katılan Emekli Albay Erdal Sarızeybek, "Demokratik Açılım" tartışmalarıyla ilgili düşüncelerini anlattı.

MANİSA (İHA) -Tütün Otel'de düzenlenen konferansa ADD Yönetim kurulu ve üyelerinin yanı sıra Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın, Akhisar Adalet ve Komisyon Başkanı Muhammet Güney de katıldı.

Sözlerine, Aktütün Karakolu'na yapılan terör saldırısını anlatarak başlayan Erdal Sarızeybek, şöyle konuştu: "Bugün evlatlarımızın katillerini davul zurna ile karşılıyorsunuz. Gelsinler teslim olsunlar bir şey demiyorum ama Türk milletinin yüreğine hançer saplamış oluyorsunuz. Dört yıldır feryat ediyorum, bu örgütün kayıtlarını bulun diye. Bu örgüt silah alıyor bu para nereden geliyor? Bu kara para ile evlatlarımızı vuruyorlar."

Reklam
Reklam

Başbakanın Diyarbakır'a gidip halka demokrasi dersi verdiğini diğer taraftan PKK terör örgütünün kepenk kapattırdığını anlatan Sarızeybek, şunları söyledi: "Hangi demokratik ülkede devletin güç ve otoritesinin üstünde silahlı bir güç otorite olabilir. Ama PKK oralarda otorite. Bugün Diyarbakır'a gidelim vali desin ki, 'Kepenkler açılsın', PKK veya yandaşları da desin ki, 'Kepenkler kapansın' Göreceksiniz bütün kepenkler kapanacak. O zaman devlet otoritesini sağlamıyor demektir."

Türkiye'nin PKK terör örgütünden çok acı çektiğini ifade eden Sarızeybek, sözlerine şöyle devam etti: "Canlarımız gitti. 6 bin 500 vatan evladı terörle mücadelede şehit düştü. Dağlıca saldırısında şehitlerin sorumlusu sizsiniz, şehitlerin hesabını bu millet sormazsa o ulusu yaşatmazlar. Devran dönecek halk bunların hesabını soracak. Yüreğimiz yanıyor ancak bugün ülkeyi yönetenler ortaya çıkıp da, 'Akan kanlar duracak deyip' bir açılıma doğru giderse, hepimizin oturup şunu düşünmesi gerekir; Acaba Türkiye

geçekten bir açılım yaptığında, PKK terör örgütü tarihten silinip gidecek mi, yoksa şimdi alınan yanlış bir karar gelecekte çocuklarımızın daha çok kanının akmasına mı neden olacak? Bu soruyu hepimizin kendimize sorması gerekiyor."

Reklam
Reklam

HALK ÇARESİZ

Doğudaki halkın özgür iradesinin olmadığını öne süren Emekli Albay Erdal Sarızeybek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Buradaki insanlar Ortaçağ'dan bu yana aşiretler halinde yaşıyor. Hepsinin bir ağası var. Kaçağın ağası var, terörün ağası var, toprağın ağası var. Demokrasilerde ağalık düzeni olur mu? Aşiret düzeni içerisinde insanların özgür iradesi olmaz. Doğudaki aşiret düzeni, insanların özgür iradesini elinden almaktadır. Yani bu bölgede yaşayan insanlarımızın özgür iradeleri yok. Şimdi, PKK terör örgütü ağaların halk üzerindeki güç otoritesine ortak olmak istiyor. Mesele güç savaşıdır, halk çaresiz."

Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın, Erdal Sarızeybek'e günün anısına bir plaket verdi.