Katiller Onları Hep En Sona Sakladı! Korku Filmlerinde Bugüne Kadar Gördüğümüz En Güzel 11 Kadın Oyuncu

Biz olsak onları nazar boncuklarıyla bezerdik, bu güzel kadınları senaristler ne hallere soktular!

  1. Michelle Pfeiffer (What Lies Beneath)

Star Wars: The Force Awakens'taki ansız sahnenin hatrına, listemize Harrison Ford katkılı bir filmle başlayalım istedik :) (o kadar da spoiler olsun artık)

Ünlü yönetmen Robert Zemeckis'in yönettiği, 2000 yapımı What Lies Beneath'teki göz kamaştırıcı güzelliği ve hafıza kayıpları yaşayan Claire Spencer rolünde gerginlik dolu performansıyla Michelle Pfeiffer listemizin on ikinci sırasında.

Reklam
Reklam
  1. Radha Mitchell (Silent Hill)

Konami'nin ünlü video oyunu Silent Hill'den aynı isimle uyarlama olan film 2006'da vizyona girdi. Son 10 yıldır da bizi en geren filmlerden biri olarak kalmaya devam ediyor.

1973 doğumlu Avustralyalı oyuncu Radha Mitchell'i bu filmden sonra bir daha büyük rollerde göremedik açıkçası, ancak Silent Hill'de oynadığı Rose rolünde inanılmazdı...9. Charlotte Gainsbourg (Antichrist)

Sırada bir Lars Von Trier başyapıtı var...

Her zaman rollerin en cüretkarını ayıklayıp seçen Charlotte Gainsbourg'un yine yapacağını yaptığını, bir de üstüne bu rolle Cannes Film Festivali'nde En İyi Aktris ödülünü kazandığını da hatırlatalım.

Reklam
Reklam

Diğer başrolü Willem Dafoe'nun oynadığı Antichrist, 2009 yılında vizyona girdi. 8. Sarah Polley (Dawn of the Dead)

1980 yapımı Dawn of the Dead, Empire Dergisi tarafından dünyanın gelmiş geçmiş en iyi zombi filmi seçildi. Hal böyleyken, elbette 2004 yılında yeniden çekildi.

Zack Snyder'in yönettiği 2004 versiyonunun IMDB puanı fena olmasa da, filmde en çok dikkat çeken nokta Mr.Nobody'de de Jared Leto ile ruhumuzu okşayan Sarah Polley'in güzelliği olmuştu. 7. Kristen Connolly (The Cabin in the Woods)

1980 doğumlu Kristen Connolly'yi korku filmlerinde bol bol gördük zaten; The Happening'de O vardı, The Bay'de O vardı.
Buffy the Vampire Slayer'ın senaristi olan Drew Goddard'ın yönettiği 2012 yapımı The Cabin in the Woods'ta da başroldeydi güzel kızıl.

Reklam
Reklam

Bu arada filmin senaryosu da çok net:
...5 üniversiteli arkadaş, haftasonlarını şehirden uzakta bir kulübede geçirmeye karar verirler...6. Nicole Kidman (The Others)

Sinema dünyasının güzel kadınlarıyla ilgili bir liste yapılır da, Avustralya'nın en güzeli dışarıda bırakılır mı hiç?

İspanyol-Amerikan ortak yapımı olan The Others (2001) en iyi film ve en iyi yönetmen dalları başta olmak üzere tam 11 uluslararası ödül aldı; Nicole Kidman'a da Altın Küre ve BAFTA'da En İyi Başrol Oyuncusu adaylığı getirdi...

Bu arada en iyi yönetmen demişken; beyefendinin adı Alejandro Amenabar.5. Halle Berry (Gothika)

Halle Berry'nin güzelliğini artık o kadar ezberledik ki, buğulu camın ardından bile görsek etkileniyoruz kendisinden...

Reklam
Reklam

Başrolünü Halle Berry'nin oynadığı 2003 yapımı aşırı gergin filmin yönetmenliğini Mathieu Kassovitz yapmıştı. Ve ayriyetten harika bir oyuncu kadrosuna sahipti bu film, hatırlar mısınız?

Penelope Cruz, John Carroll Lynch ve Robert Downey Jr.!
(Listemize Penelope Cruz'u dahil etmedik. Kendisi çok güzel, evet. Ama bu filmde güzelliğinden ziyade korkunçluğuyla ön plandaydı. Halâ baktıkça ürküyoruz...)4. Julianna Guill (Friday the 13th)

Tam 12 filmdir 13. Cuma'nın bu film serisini izliyoruz...
Düzeltelim, böyle harika bir sahneyi izleyebilmek için tam 12 film tırsa tırsa bekledik!

Reklam
Reklam

Jason'ın korkunç hareketlerini izlerken bir anda vücuduyla karşımıza çıkan Julianna Guill, bu şaşırtmaçlı hareketiyle listemizde üst sıralara tırmanıyor ve dördüncü sıraya yerleşiyor...

Bu arada konu; üniversiteli kampçı arkadaşlar... Aynı konunun ekmeğini yemeğe devam yani.3. Anna Hutchison (The Cabin in the Woods)

Kombo yapmak uğruna, daha alt sıralarda Kristen Connolly ile andığımız The Cabin in the Woods'a geri dönüyoruz.

Filmimizde kamp yaparken başlarına gelmedik kalmayan beş arkadaştan en seksisi Anna Hutchison, listemizin üçüncü sırasında. 2. Jessica Biel (The Texas Chainsaw Massacre)

Gerçek bir seri katliamdan esinlenen hikayesi ile Teksas Katliamı ilk olarak 1974 yılında vizyona girdi.

Reklam
Reklam

2003 yılında yeniden uyarlanan filmin başrolünde bu kez Jessica Biel vardı, seri katilden kaçıyor, kaçıyor, kaçıyordu... Jessica Biel'in güzelliğine bakmaktan bazen odaklanamadık filme, açık konuşalım.1. Megan Fox (Jennifer's Body)

Günümüzün en güzel aktrislerinden biri olan Megan Fox da korku filmlerine bulaşmış durumda. Üstelik 2009'da, yani henüz 23 yaşındayken!

Listemizdeki diğer bütün oyunculardan farklı olarak; Megan Fox katillerden, hayaletlerden kaçmıyordu. İçine şeytan kaçmış, paso okul arkadaşlarını öldüren Jennifer'ı canlandırıyordu güzel yıldız...

Bu fena tavrı, ateşi dilinde oynatma kabiliyeti ve aşırı güzelliğiyle de; listemizin ilk sırasını haketti.

Reklam
Reklam