Gelişimini hızlı adımlarla sürdüren İzmir'in dördüncü devlet üniversitesi Katip Çelebi, "Sanayide Üniversite" konseptiyle önemli bir protokolü İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB) ile imzalayarak hayata geçirdi. Protokolle bir danışma kurulu oluşturularak üniversite-sanayi işbirliği yapılacak. İASOB toplantı salonunda düzenlenen imza törenine Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, İAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tancan Uysal, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Malas, Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Okur, Rektör Danışmanı Taha Aksoy, Genel Sekreter Gülten Gültekin ve İASOB Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.
Protokolün üniversite-sanayi işbirliği açısından çok önemli adımlardan biri olduğuna dikkat çeken Rektör Akhan, birinci yılını dolduran üniversitelerinin bu süreçte temelini sağlam atarak gelişimini hızla sürdürdüğüne işaret etti. Prof. Dr. Akhan, dünyada sanayide üniversite konseptinin geliştiğini, Katip Çelebi Üniversitesi olarak bilginin kâğıt üzerinde kalmaması ve üretime yansıması için İAOSB ile bir yıldır görüşmeler yürüttüklerini söyledi. Akhan, "Öğrencilerimizin birebir faaliyet gösteren fabrikalarda eğitim alması, yetişmelerinde ve istihdam olanakları sağlamakta çok büyük önem arz ediyor. Bu anlaşmayla oluşturulacak kurullar, öğrencilerimizin nerede ve nasıl çalışacağına dair yol haritası çizecek. Diğer taraftan sanayicilerimizin ihtiyacı olan alanlarda da eğitimlerimize önem vereceğiz." dedi. Sanayicilerle yapılan görüşmeler, diğer üniversitelerle yapılan toplantılar ve arama toplantıları sonucunda ilk hedef olarak makine, inşaat, elektrik-elektronik ve malzeme bölümleri açılacağını belirten Prof. Dr. Akhan, "İnovasyon ve ar-ge çalışmalarına destek olarak önümüzdeki süreçte teknopark kurulmasıyla da bölgedeki sanayicilerimizin önünü açacağımıza inanıyorum. Teknopark ayrıca öğretim üyelerimize yeni çalışma alanları sağlayacak. Bu sürecin başından bu yana destek veren Sayın Uğurtaş'a, Sayın Aksoy'a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.
İAOSB Başkanı Uğurtaş da protokolün, üniversite-sanayi işbirliğini hayata geçirmesi açısından oldukça önemli bir örnek teşkil ettiğini söyledi. Katip Çelebi Üniversitesi'nin komşu olmasından son derece memnun olduklarını belirten Uğurtaş, Türkiye'nin 2023 yılında dünyanın en iyi 10 ekonomi arasına girmesi için eğitimli işgücünün yanında ar-ge ve inovasyon alanlarında yapılacak atılımlara önem vermesi gerektiğini vurguladı. Üniversitenin bu anlamda yaptığı atılımların öneminu vurgulayarak, "Üniversitede bölümler oluşturulurken, Sayın Rektörümüz'e taleplerimizi belirtmiştik. Açılacak bölümlerin, gerçekten sanayicimizin ihtiyacı olanlar olduğunu memnuniyetle görüyoruz. Sanayici olarak öğrencilerimizin staj konusundaki sıkıntılarına da çözüm olacağız." şeklinde konuştu.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz