Katsayı Kalktı, Tıp Fakültesini Kazandı

28 Şubat sürecinde kat sayı engeli yüzünden istediği bölüme gidemeyen Meslek Lisesi öğrencileri, katsayı engeli...

28 Şubat sürecinde kat sayı engeli yüzünden istediği bölüme gidemeyen Meslek Lisesi öğrencileri, katsayı engeli kalkınca yeni başarılara imza atıyorlar. Kaldırılan katsayı engeli sonrası YGS'ye giren Aydın Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunu Zeynep Nihan Akay, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Tıp Fakültesini kazandı. Katsayı engeli kaldırılınca kendisine güvenen ve tek tercih yapan Zeynep Nihan Akay, "Meslek liselerinin önündeki bu engelin kaldırılması iyi oldu. İsteyen herkes istediği üniversite ve bölüme gidebilecek. Eşitlik yeniden sağlanmış oldu. Bu tür uygulamalar insanları üzüyor." dedi.

Reklam
Reklam

Aydın Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunu Zeynep Nihan Akay, okulunda sayısal bölüm olmamasına karşılık, çalışmaları sayesinde MF puan türünde Türkiye 643'üncüsü oldu. Katsayı engeli yüzünden başarmak için çalışan Zeynep Nihan Akay mutlu sona ulaştı. Kendisi, ailesi ve okulunun da yardımıyla tıp fakültesini kazandı. İmam Hatip lisesinde fen ilimleri yanında dinini de öğrendiğini ve bundan dolayı çok mutlu olduğunu belirten Zeynep Nihan Akay, öğrencilerin geleceklerinin kat sayı engeliyle karartılmaya çalışıldığını söyledi. Meslek liselerine karşı uygulanan katsayı engeline rağmen İmam Hatip Lisesi'ni tercih ettiğini ve başarıya da ulaştığını kayeden Akay, "İlk başlarda katsayı engeli moralimizi bozuyordu. Arkadaşlarımın çok etkilendiğini gördüm. Ben çalıştım ve başardım. 9. sınıftan sonra sayısal bölüm derslerimiz yoktu. Bu eksikliklerimi dershanede tamamladım. Başardığım için çok mutluyum. Sınav sonuçları açıklandıktan sonra tek tercih olarak Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Tıp Fakültesi'ni yaptım. Ailemi de sürpriz oldu. Eylül ayının başında üniversiteme kaydımı yaptıracağım” dedi.

Reklam
Reklam

Babası öğretmen annesi Kur'an Kursu öğretmeni olan Akay, üniversiteyi de başarılı bir şekilde bitirip doktor olmayı ve insanlığa hizmet etmeyi hedeflediğini söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: