Katsayı konusu 2009 yılına kaldı

YÖK Genel Kurulu, ÖSS kılavuzunu onayladı.YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan başkanlığında toplanan YÖK Genel Kurulu'nun toplantısı saat 18.45 sıralarında sona erdi.

Toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada ÖSS kılavuzunun onaylandığı kaydedildi. Açıklamada ayrıca, "Mesleki teknik eğitimde okuyan öğrencilerin yükseköğretimde belli alanlara yönlendirilmelerinin sağlanması amacına yönelik katsayı uygulamasının uygulandığı şekli ile günümüzde kişisel başarıyı engellemeye ya da cezalandırmaya dönüşmüş olması, sisteme yönelik ciddi eleştiriler arasındadır. Toplumun bütün kesimlerinde paylaşılan bu ve benzeri değerlendirmeler yeni bir sistem arayışını gerekli kılmaktadır.

Reklam
Reklam

Bu bağlamda diğer sorunların yanısıra katsayı konusu da genel kurulumuzca tartışılmış, farklı öneriler ele alınmış ve katsayıların değiştirilmesi yerine ülkemizin ihtiyaçları doğrultusunda Avrupa yüksek öğretim alanında çağdaş ve başarılı uygulamaları da dikkate alan sivil toplum örgütlerinin ve konunun bütün ilgililerinin görüşlerine önem veren 2009 öğretim döneminde uygulamaya konulacak biçimde yeni bir çalışmanın yapılmasına karar verilmiştir" denildi.

İHA