Kaü Büyümeye Devam Ediyor

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ), Kafkasların ve Bölgenin üniversitesi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen KAÜ çığ...

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ), Kafkasların ve Bölgenin üniversitesi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen KAÜ çığ gibi büyüyor.

2012-201 eğitim öğretim yılına 16 bin öğrenciyle başlayan KAÜ’nün başarılı rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, öğrenci sayısının önümüzdeki yıllarda katlanarak artacağını belirtti.

KAÜ yerleşkesinin inşaat alanına döndüğünü ve yapılan yeni binalarla Kars’ı tercih eden gençleri geleceğe hazırlayacaklarını ifade eden Prof. Dr. Sami Özcan, Kars’ın yakın tarihte Kafkasların başkenti olacağını ve Kafkaslara açılan Kars’ta, üniversitenin de bu gelişmelere ayak uydurması gerektiğini kaydetti.

Reklam
Reklam

KAÜ Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, İHA’ya yaptığı açıklamada, KAÜ’nün gelecekte Türkiye’nin sayılı üniversiteleri arasında yerini alacağını söyledi.

KAÜ’nün akademik, fiziksel ve sosyal gelişim açısından parlak bir dönem yaşadığını belirten Prof. Dr. Sami Özcan; “Yeni açtığımız bölüm ve programlarla birlikte öğrenci sayısını da hızla artırıyor. Üniversitede bu yıl 16 bin olan öğrenci sayısını önümüzdeki yıl 20 bine yükseltmeyi düşünüyoruz” dedi.

Prof. Dr. Özcan; “Akademisyenlerinin ve öğrencilerinin nitelikli bilimsel araştırmalar yapabilecekleri fiziki mekan sayısını hızla artıyor. Üniversitemizde, katılımcı bir yönetim anlayışı ile kurumsallaşmadan yapılaşmaya, imaj çalışmalarından tanıtıma ve tanınırlığa, çevre duyarlılığından fiziki gelişmelere, eğitim-öğretimin yeniden yapılandırılmasından bilimsel çalışmalara, kentle üniversiteyi bütünleştirme çalışmalarından yöresel sorunlara yönelik çalıştaylara, yurtdışından öğrenci kabul edebilir bir üniversite olmaktan yeni bölümlerin, yüksekokulların, yeni fakültelerin açılmasına kadar birçok konuda önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Üniversitemizi çok daha iyi bir noktaya taşımak amacıyla bundan sonraki süreçte de yoğun bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

KAÜ yerleşkesinin inşaat alanına çevirdiklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Sami Özcan; “Gerçekten yerleşkemiz inşaat alanına dönmüş. Bir taraftan öğrenciler için hizmet binaları yapılıyorken, diğer taraftan alt yapı sorunlarını da çözüyoruz. Bunlara paralel hastanemizde de Karslılara hizmet veriyoruz. Hastanemizde de birçok yeni bölümler açıldı. Ve Karslıların yanı sıra bölgeden hastaları kabul ediyoruz. Amacımız KAÜ olarak hem bölgeye, hem de Kafkaslara her hizmet etmek. Bunun doğrultsun da da yatırımlarımız devam ediyor. KAÜ inanın Türkiye’nin en güzel üniversitelerinden birisidir. Bunu her yıl katlayarak artan öğrenci sayımızda açıkça gösteriyor. Çünkü Türkiye’nin her tarafından tercih ediliyoruz” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: