Kavakçı: İsmim Var, Resmim Yok

Başörtülü girdiği Meclis'te milletvekili yemini etmesi engellenen Fazilet Partisi Milletvekili Merve Kavakçı, "2011 yılında TBMM'nin...

Başörtülü girdiği Meclis'te milletvekili yemini etmesi engellenen Fazilet Partisi Milletvekili Merve Kavakçı, "2011 yılında TBMM'nin hazırladığı 1923'ten günümüze milletvekillerinin kayıtlarının yayınlandığı albümde ilk defa özgeçmişime yer verilmiş ancak fotoğrafım konmamış." dedi.

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma 28 Şubat Alt Komisyonu’na konuşan Merve Kavakçı, 28 Şubat Alt Komisyonu’nda yaptığı konuşmada, 28 Şubat sürecinde ilkokula giden kızlarının bazı basın mensuplarının kışkırtması ile arkadaşları tarafından protesto ettirildiğini belirterek, "1999–2000 öğretim yılı boyunca kızlarım okula ailemin imkânları ile temin edilen bir koruma eşliğinde gittiler. Teneffüslerde de öğretmenlerinin gözetiminde içeride oturdular." dedi. Oluşturulan algı nedeniyle dolduruşa gelen vatandaşların da saldırılarına maruz kaldığını söyleyen Kavakçı, "Hiçbir yere yalnız gidemez olmuştum." dedi.

Reklam
Reklam

Bugüne kadar, TBMM kayıtlarında 21. Dönem milletvekilleri arasında isminin geçmediğini söyleyen Kavakçı, 2 Mayıs 1999 günündeki yemin töreninin ardından şahsı ile ilgili tüm bilgilerin yok edildiğini veya arşive kaldırıldığını aktardı. Kavakçı, "2 Mayıs 1999 yemin töreni kayıtları da çok yakın zamana kadar mevcut değildi. Benim bir televizyon programında bu durumu ifşa etmem sonrasında birkaç ay önce eklenmiş. Eklendiği tarih komisyonunuzca tespit ettirilebilir. Yani yapılan protestonun hiç bir kaydı yoktu geçtiğimiz on iki sene boyunca. Zabıtlarda bir gün önceki oturum ve bir gün sonraki oturumun kayıtları varken o güne ait hiç bir bilgi yoktu. 2011 yılında TBMM'nin hazırladığı 1923ten günümüze milletvekillerinin kayıtlarının yayınlandığı albümde ise ilk defa özgeçmişime yer verilmiş ancak fotoğrafım konmamış. TBMM Başkanı ile 17 Ağustos 2012 tarihinde yaptığım görüşmede bu konuyu gündeme getirdim. Sayın Başkan konuya duyarsız kaldı. TBMM Genel Sekreteri Dr. İrfan Neziroğlu da ‘biz koyarız, bizden sonra gelen kaldırır’ cevabını vererek kendince sebebini izah etti." diye konuştu.

Reklam
Reklam

"2006 YILINDAKİ PASAPORT BAŞVURUMA YANIT VERİLMEDİ"

Kavakçı, 2006 yılında ABD’de yaşarken Houston Başkonsolosluğu'na pasaport başvurusunda bulunduğunu belirterek, "Postanenden bana yollanan, belgeye göre dilekçem 23 Haziran 2006 tarihinde konsolosluk görevlisi Selim Koldemir'in imzası ile alınmış. Bu dilekçeye de yazılı veya sözlü hiçbir cevap verilmedi." dedi. 2004 yılında çıkan ‘Başörtüsüz Demokrasi, Tarih İçinde Tarih’ adlı kitabının da bu dönemdeki bir bakan tarafından engellenmek istendiğini anlattı.

"NUH METE YÜKSEL, 'BİLİYORUM İÇERİDESİN' DİYE BAĞIRARAK APARTMANI İNLETTİ"

Konuşmasında, 18 Ekim 1999’da Başsavcı Nuh Mete Yüksel tarafından evine düzenlenen baskın olayı ile ilgili de bir anısını paylaşan Kavakçı, gelen bir telefonla baskından haberdar olduğunu anlatarak, “İleriki saatlerde Nuh Mete Yüksel geldi, kapıyı yumruklamaya ve apartmanı ‘Aç kapıyı, biliyorum, içeridesin’ diye bağırarak inletmeye başladı… Kişisel anlamda Nuh Mete Yüksel baskının en üzücü tarafı, 90 yasındaki anneannemin, 7 ve 8 yasındaki iki kızımın ve 3 yasındaki yeğenim Erva'nın Nuh Mete Yüksel ile merdivende karşılaşmış olmaları ve merdivenleri çıkarken şahit oldukları kızgınlığını ve yüzündeki hışmını unutamamış olmalarıdır. Arabaya binip oradan ayrılırken, küçük Erva'nın kızım Meryem'e ‘Biz gidelim polis amcaları dövelim de teyzemi götüremesinler’ demesi hala içimi acıtır.” ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

"2007 YILINDA BİR TUTUKLAMA GİRİŞİMİNİ ATLATTIM"

2007 yılında Uluslararası İslamofobi Konferansı'na katılmak üzere İstanbul’a geldiğinde bir tutuklama girişim atlattığını söyleyen Kavakçı, "Gece 3 sularında oda telefonum çaldı. Resepsiyondaki görevli üç polis memurunun benimle görüşmek üzere beklediklerini söyledi. Kardeşim, aşağıya inerek bilgi edinmek istedi. Şişli Emniyet'inden gelen polis memurları, onlara sadece Merve Kavakçı'yı getirin emri verildiğini söylemişler... Olayı dönemin İç İşleri Bakanı Beşir Atalay'a bildirdik. ‘Siz hiç bir şey yapmayın, çıkmayın odadan’ dedi. Başbakan Erdoğan’ın asistanına ulaştık… Gece üç sularında başlayan bu macera ancak ertesi gün öğlen saatlerinde hükümetin müdahalesi ile sonlandı. İç İşleri bakanı Beşir Atalay bana medyaya konuşmamam yönünde telkinde bulundu. Sonradan öğrendik ki daha önceden beraat ettiğim -Gerçek Hayat dergisi röportajımda ülkemizdeki başörtüsü yasağını eleştirdiğim için ‘devletin manevi şahsiyetine hakaret’ kapsamında açılan- davanın sonucu güncellenmemiş, onun için beni gözaltına almak istemişler." diye konuştu.

Reklam
Reklam

"DERDİM MAAŞ YA DA ÖZLÜK HAKKI DEĞİL"

Kendisi hakkında kamuoyunda yanlış bilgiler de bulunduğunu dile getiren Kavakçı, "Özlük haklarımı aldığım için tebrik ediliyorum. Hal bu ki öyle bir şey yok. Özlük haklarım konusunda herhangi bir gelişme kaydedilmedi. Derdimiz maaş ya da özlük hakları değil. Dert, başı örtülü kadınların her sade vatandaş gibi vatandaşlık haklarından istifade edebilmesi ve başörtüsünün bir faktör olmaktan çıkartılması meselesidir. Başörtüsü yasağı benimle başlamadı, benimle bitmedi. Benden çok daha fazla mağdur edilen kadınlar oldu, var, biliyorum. Onlardan sadece bir tanesiyim." şeklinde konuştu.

"ADI KONMAMIŞ BİR DARBE"

Kavakçı, ardından komisyon üyelerinin sorularını yanıtladı. "Yemin etmeye gitmemeniz için genel başkanın odasında tutuldunuz mu?" sorusuna, 'Evet' yanıtını veren Kavakçı, "Asıl sorgulanması gereken, 28 Şubat sürecini ortaya koyan, Türkiye insanına bunu reva gören zihniyetin sorgulanmasıdır. Tabi partinin de nasibine düşeni bundan alması gerekir." dedi.

Reklam
Reklam

"Bülent Ecevit’in, o konuşmayı darbe korkusu ile mi yoksa gerçekten öyle düşündüğü için mi yaptığını düşünüyorsunuz?" sorusu üzerine, Kavakçı, "Seçilmiş bir vekilin yemin edip görevini yapmasının engellenmesi adı konmamış bir darbedir.” cevabını verdi. Kavakçı, "Benim için uhrevi anlamda en yüce mahkemeye konu intikal etmiştir." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: