Kavak'ta Arı Kovanlarında Sonbahar Bakımı

 Kavak İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fevzi Çalışıcı, arılarda sonbahar bakımı ve kışlatmanın önemli olduğunu söyledi.

Kavak İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fevzi Çalışıcı, arılarda sonbahar bakımı ve kışlatmanın önemli olduğunu söyledi. Çalışıcı, yaptığı açıklamada, havaların soğumaya başladığı bu günlerde zaman kaybedilmeden arı kovanlarının sonbahar bakımına başlanılması uyarısında bulundu. Sonbahar bakımının, arıların kışı kayıpsız veya en az kayıpla atlatabilmeleri için çok önemli olduğunu vurgulayan Çalısıcı, "Sonbahar bakımı çok iyi yapılan arı kovanları kışı atlatarak bahara ulaşabilir" dedi. İlçede 2 bin 500 arı kovanının bulunduğunu söyleyen Çalışıcı, bu yıl içerisinde kovanlardan ortalama 10 kilo bal alındığını ifade etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz