Kavak'ta Çiftçilere "elma Kurdu" Uyarısı

Samsun - Kavak ilçesinde çiftçiler elma kurdu zararlısına karşı mücadele yapılması konusunda uyarıldı.<br> Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü

Samsun - Kavak ilçesinde çiftçiler elma kurdu zararlısına karşı mücadele yapılması konusunda uyarıldı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Fevzi Çalışıcı, ilçedeki meyve bahçelerinde incelemelerde bulundu.
Elmaların fındık büyüklüğüne geldiği bahçelerde elma iç kurduna karşı mücadele yapılması gerektiğini belirten Çalışıcı, "Elma iç kurdu meyveleri delerek içinde galeri açar. Etli kısmını ve çekirdeklerini yer ve pislikler bırakır. Sonuç olarak da meyvelerin dökülmesine, ağaç üzerinde kalan kurtlu meyvelerin ise kalite ve niteliğin bozulmasına sebep olur" dedi.
Bu durumun elmanın, ekonomik değerinin düşmesine neden olduğunu vurgulayan Çalışıcı, zamanında mücadele yapılmadığı takdirde elma iç kurdunun elma bahçelerinde yüzde 60 - 100 arasında zarara yol açtığını vurguladı.
Kavak ilçesinde 400 dekar elma bahçesi bulunduğunu söyleyen Çalışıcı, elma iç kurduna karşı ikişer hatfa aralıklarla 3 defa ilaçlı mücadele edilmesi gerektiğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: