Kavak'ta Öğretmenlere Ilk Yardım Eğitimi Verildi

Kavak ilçesinde Toplum Sağlığı Eğitim Merkezi doktorlarından Çağdaş Emin Maç, yeni atanan 18 öğretmene ilk yardım eğitimi verdi.

Kavak ilçesinde Toplum Sağlığı Eğitim Merkezi doktorlarından Çağdaş Emin Maç, yeni atanan 18 öğretmene ilk yardım eğitimi verdi.

Rıdvan Çelikel Anadolu Lisesi'ndeki eğitimde ilk yardımın önemine değinen Maç, ilk yardım eğitimi görmemiş kimsenin yardım edeceğim derken, yarardan çok zarar verebileceğine işaret etti.

Maç, "Ciddi bir kaza geçirmiş insan çok kan kaybedebilir. Ağır hastalar baygınlık geçirebilir. İlk yardım konusunda deneyimi olmayanların yapacağı ilk iş acele tıbbi yardım sağlamaktır" dedi.

Reklam
Reklam

Kalp krizinde ilk yardımın önemine de değinen Dr. Maç, öğretmenlere kalp krizi belirtileri ile kalp krizi geçiren kişiye yapılması gereken ilk müdahale ve uygulamalar hakkında bilgi verdi.

Dr.Çağdaş Emin Maç, öğretmenlerin ilk yardımla ilgili sorularını da yanıtladı.

Muhabir: Mustafa Günay

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: