Kavala Belediye Başkanı: Çanakkale’De Başlayan Hikayemiz Bizi Avcılar’Da Buluşturdu

İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL, (DHA)- DÜNYADAKİ kadın belediye başkanları için 12 ülkeden temsilcilerin katılımı ile İstanbul Avcılar’da ilk kez düzenlenen ‘Uluslararası Kadın

İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL, (DHA)- DÜNYADAKİ kadın belediye başkanları için 12 ülkeden temsilcilerin katılımı ile İstanbul Avcılar’da ilk kez düzenlenen ‘Uluslararası Kadın Belediye Başkanları Zirvesi’nin önümüzdeki yıl Yunanistan’ın Kavala kentinde yapılacağı açıklandı. Yunanistan’dan Kavala Belediye Başkanı Dimitri Tsanaka, “Dedem, Çanakkale’de Türk askerlerine karşı savaşmıştı. 100 yıl önceki bu buluşmayı kadınlarımız için ileriye taşımalıyız” dedi.
Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampusu’nda cumartesi günü düzenledikleri zirvede kadın yöneticilerin ‘Şehirde Kadınlar Var’, ‘Şehirleri yeniden şekillendirmek- kadın eli’, ‘Kadınlar aracılığıyla toplumu yeniden şekillendirmek’ ile ‘Barış ve Kadın’ ana başlıkları altında 4 oturumda belediye başkanları deneyim ve birikimlerini paylaştığını hatırlattı. Cinsiyet eşitliği temellerinde kadını özgürleştiren, ekonomik ve sosyal hayata katan, kadına yönelik şiddete dair çalışmaları sürdürdüklerini, çeşitli ülkelerinden gelen önemli kadın belediye başkanlarının deneyim ve düşüncelerini paylaştıklarını anlatırken şunları anlattı:
“ÇANAKKALE’DE BAŞLAYAN HİKAYEMİZ BİZİ BULUŞTURDU”
“Zirveye katılan Kavala Belediye Başkanı Dimitri Tsanaka da benim gibi kadın ve doktor. ‘Gelecek yıl bu zirveye ev sahipliği yapmak istiyorum’ dedi. Dedesinin 100 yıl önce Çanakkale’de Yunan askeri olarak bulunduğunu anlatırken, ‘Bizim hikayemiz 100 yıl önce başladı. Bu hikaye bizi burada buluşturdu’ dedi. Bu buluşma çok anlamlıydı. Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Mustafa Kemal Atatürk sayesinde bir kadın olarak okuyup doktor olmamı, diğer kadınlar gibi düşüncelerimizin özgürce ifade edebiliyorsak, seçiyor ve seçiliyorsak bunu Atatürk’e borçlu olduğumuzu katılımcılara bir kez daha anlattık.
Kadını özgürleştiren, ekonomik ve sosyal hayata katan, kadına yönelik şiddete dair projelerimizi önümüzdeki yıl Kavala’da tartışacağız."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: