Kavalcı: 3 yılda 2.5 milyon insan sigarayı bıraktı

Yeşilay Rize Temsilcisi Bayram Ali Kavalcı, son 3 yıl içinde Türkiye genelinde 2.5 milyona yakın...

Yeşilay Rize Temsilcisi Bayram Ali Kavalcı, son 3 yıl içinde Türkiye genelinde 2.5 milyona yakın kişinin kendi isteğiyle sigarayı bıraktığını belirtti.
Kavalcı, yaptığı yazılı açıklamada, insan sağlığını asırlardır tehdit eden en büyük ve en yaygın tehlikenin sigara, uyuşturucular, içki ve çeşitli zararlı teknolojik bağımlılıklar olduğunu belirtti.
Bu gibi zararlı alışkanlıklara genç yaşlarda özenti, ilgisizlik ve bilgisizlik sebebiyle başlandığına dikkat çeken Kavalcı, gençlerin geleceğini tehlike altına sokacak bu zararlı maddelere karşı aileler, öğretmenler olarak her zaman iyi örnek olunması gerektiğini, çocukların önünde yanlış davranışlardan, zararlı alışkanlıklardan kesinlikle uzak durulmasının önem taşıdığını ifade etti.
Kavalcı, anne ve babaların çocuklarının kimlerle arkadaşlık ettiğini bilmesi ve çocuklarının takipçisi olmasının önemli olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti: "Aileler, çocuklarını başıboş bırakmamalı, nasıl olsa öğretmenleri ilgileniyor düşüncesinde olmamalıdır. Okullarına veya veli toplantılarına giderek öğretmenleriyle görüşmeli, okulla ilişki kesilmemelidir. Şayet çocuğu kötü alışkanlıklara başlamışsa, bir anda öfkelenmek yerine güzelce konuşup ikna yoluna gidilmelidir. Çünkü gençleri, şiddet kullanarak kötü alışkanlıklardan kurtarmak mümkün değildir. Çıkartılan kapalı alanlarda sigara içilmemesi yönündeki kanun ile gençlerimizin, özellikle sigara konusunda daha bilinçli ve duyarlı oldukları tespit edilmiştir. Bu da son derece sevindirici bir gelişmedir."
Okullarımızdaki rehberlik çalışmalarıyla çocuklar incelendiğinde, başarısız öğrencilerin birçoğunda zararlı alışkanlardan kaynaklanan bir takım sorunların varlığının ortaya çıkacağını belirten Kavalcı, şunları kaydetti: "Bazı çocukların, ailelerinin ilgisizlikleri nedeniyle sigara, uyuşturucu ve içkiye alıştığı görülmektedir. Sağlık Bakanlığı'nın son yıllarda yaptığı çalışmalarla son 3 yıl içinde Türkiye genelinde 2.5 milyona yakın kişi, kendi isteğiyle sigarayı bıraktı. Bu insan sağlığı, çevre sağlığı ve israf açısından ülkemizin büyük başarısıdır. Sigara, uyuşturucu, içki, kumar gibi alışkanlıklardan her zaman uzak durulmalıdır. İleride telafisi olmayan kötülüklerin başlangıcının bir defa diye başlanılan sigara veya içki ile başladığı asla unutulmamalıdır.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz