Kavalcı: Türkiye’de her yıl 100 bin insan sigaradan ölüyor

Yeşilay Cemiyeti Rize Temsilcisi Bayram Ali Kavalcı, Türkiye’de her yıl sigara nedeniyle 100 bin insanın...

Yeşilay Cemiyeti Rize Temsilcisi Bayram Ali Kavalcı, Türkiye’de her yıl sigara nedeniyle 100 bin insanın öldüğünü söyledi.
Ali Kavalcı, 9 Şubat 'Dünya Sigarayı Bırakma Günü' münasebetiyle yaptığı açıklamada, “İnsanı kendisine köle eden sigara bağımlılığı birkaç yıldır değişen yeni sigara yasasına rağmen gençlerimiz olmak üzere hala büyük bir tehlike olarak karşımızdadır.” dedi.
Kavalcı, tiryakilerini sigara alışkanlığından kurtarmak adına Yeşilay’ın kararlılıkla mücadele ettiğine vurgu yaptı. Kavalcı, “Sağlıklı bir nesil ve gelecek için, Yeni bir bağımsızlık manifestosu çalışmaları doğrultusunda başta batıdaki büyük şehirlerimiz olmak üzere pek çok sivil toplum örgütü ve gönüllü kuruluşlarla yeni ve kesin netice kazandıracak çalışmalar devam etmektedir. Ancak bu büyük gönüllü çalışma mücadelesinde ülke genelinde elde edilecek başarının sağlanması için en büyük gayret yine bireylere düşmektedir. O nedenle, Dünya sigarayı bırakma günü, yeni başlangıçların habercisi olmalıdır. Yeniden yepyeni ve sağlıklı bir vücuda kavuşmak, bedenlerin, zihinlerin ve bütçelerin de düşmanı olan bu bağımlılıktan kurtulmak için bu gün milat olabilir.” diye konuştu.
“Türkiye’de her yıl sigaraya bağlı ölümlerden 100 bin kişi hayatını kaybetmektedir.” diyen Kavalcı, şunları kaydetti: “Her insan hayatı tek başına kutsaldır ve önemlidir. Böylesine önemli olan yaşam hakkının içinde onlarca zehri barındıran sigarayla ve bizzat insanların kendi istekleriyle sonlandırılması kabul edilemez. Vücut bütünlüğüne ve sağlığına zarar vermek, yaşam hakkını ihlal etmek bütün dünyada suç iken, insanın kendine zarar vermesi hiçbir şekilde mantıklı bir gerekçe olamaz. Yeşilay Rize Cemiyeti olarak, insanı köleleştiren her türlü bağımlılığa karşı mücadelemizi siz gönüllü Yeşilaycılarının desteğiyle daha başarılı sürdürmek için yanımızda görmek istiyoruz. Bu zararlı bağımlılıktan halkımızın kurtulması, sağlıklı ve özgür bir hayata kavuşması için hem de gelecek nesillere iyi bir örnek olabilmek, temiz ve sağlıklı bir gelecek bırakabilmek için mücadelemize hep birlikte devam edeceğiz.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz