Kavarlı Kadınlardan Baydemir’e Ziyaret

Bitlis’in Tatvan ilçesine bağlı Kavar havzasındaki köylerden gelen bir grup kadın, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı...

Bitlis’in Tatvan ilçesine bağlı Kavar havzasındaki köylerden gelen bir grup kadın, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’i ziyaret etti.

Hüsnü Özyeğin Vakfı tarafından 4 yıldır yürütülen Kavar Kırsal Kalkınma Projesi kapsamında üretime katılan kadınlar Baydemir’i ziyaret etti. Proje Yöneticisi Nurcan Baysal’ın ev sahipliğinde Diyarbakır’a gelen kadınlar Baydemir’e kendi ürettikleri organik bal ve cevizli ekmek hediye etti. Baydemir de kadınlara içerisinde ipek şal ile Ayşe Şan ve Aram Tigran’ın biyografik kitaplarının bulunduğu birer çanta hediye etti.

Reklam
Reklam

Proje Yöneticisi Nurcan Baysal, yoksul köylerde, yaşam kalitesini artırmak amacıyla 4 yıldır çalışma yürüttüklerini belirterek, köylü kadınlarla adeta büyük bir aile gibi olduklarını kaydetti. Köylülere gelir sağlamak amacıyla, 10 bine yakın ceviz ağacı dikip 100’den fazla ceviz bahçesi ve ortak süt toplama merkezi kurulduğunu anlatan Baysal, köy kooperatifi bünyesinde başlatılan arıcılık, çiçekçilik ve seracılık faaliyetleriyle köydeki ekonomik yaşamın canlandırıldığını, kadınların üretime katıldığını ifade etti. Baysal, kadınlara ayrıca sosyal yaşamlarını güçlendirmek amacıyla, hijyen, çocuk bakımı ve anne sağlığı eğitimleri verildiğini söyledi. Program kapsamında, 15 yıl önce okulu kapanmış olan köyde, çevre köylerine de hizmet veren 10 derslikli bir ilköğretim okulu hizmete açıldığını anımsatan Baysal, gençlere üniversiteye hazırlanmaları için destek vermeye başladıklarını söyledi. Kavarlı kadınlar kırsal yaşamın zorluklarından söz ederek, Haziran-Eylül ayı arasında dağa, yaylalara gittiklerini ancak çok taşlı ve bozuk olan bu yolların 5 saat sürdüğünü ve kendilerini çok yorduğunu söyledi. Kadınlar Baydemir’i köylerine davet ederek ağırlamak istediklerini söyledi. Baydemir de bu projenin heyecan verici olduğunu kaydederek, emeği geçen herkese teşekkür etti. Gerek evde, gerek köyde veya bölgede birliğin önemine vurgu yapan Baydemir, birliğin ve dayanışmanın çok önemli bir örneği olan projenin başka yerlerde de devamını diledi. Bölgede özellikle kadınların yaşamının çok zor olduğunu anımsatan Baydemir, çalışma, birlik ve dayanışmayla zor günlerin atlatılacağını söyledi. Kadınların davetini memnuniyetle kabul eden Baydemir, mutlaka köye gitme sözü verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: