Kavga ettikten sonra barışıp tatile gitmişler

Ankara- AA- Eski Belpa Genel Müdürü Yalçın Beyaz ile bir süre birlikte yaşadığı öne sürülen Bendigar Cengiz hakkında "yağma", "tehdit" ve "hakaret" suçlarından 10 yıl 9 aydan 19 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Beyaz'ın şikayeti üzerine Bendigar Cengiz ve birlikte yaşadığı iddia edilen Hamza Kaya hakkında başlattığı soruşturmayı tamamladı.

Cumhuriyet Savcısı Mustafa Düzgün tarafından açılan davanın iddianamesinde, olay tarihinde Ankara Büyükşehir Belediyesi Belpa AŞ Genel Müdürü olan Beyaz'ın, evli olmasına rağmen Eylül 1999'dan itibaren Cengiz ile "gayrıresmi evlilik hayatı" yaşamaya başladığı, ailesinin ve çevresinin de bundan haberdar olduğu kaydedildi.

Reklam
Reklam

İddianamede, Bendigar Cengiz'in üzerine kayıtlı ve halen oturduğu evin Beyaz tarafından alındığı ifade edildi. Cengiz'in, geçen yıl Nisan ayında, Beyaz'ın başka bir kadınla ilişkisi olduğunu öğrenmesi üzerine ayrılmaya karar verdikleri belirtilen iddianamede, Cengiz'in ayrılma tazminatı olarak 500 bin YTL istediğine yer verildi. Beyaz'ın "bu paranın çok olduğunu" söylemesi üzerine, Cengiz'in bıçakla saldırdığı öne sürülen iddianamede, bıçağı tutmaya çalışan Beyaz'ın sol elinden yaralandığı belirtildi.

Beyaz'ın "tehditle" 500 bin YTL'lik senet imzaladığına yer verilen iddianamede, ardından da bunun para olarak ödendiği ifade edildi. İddianamede, paranın teslim edilmesine rağmen Bendigar Cengiz'in senedi Beyaz'a iade etmediği öne sürüldü. Beyaz ile Cengiz'in bir süre sonra barıştığı ve tatile gittiği anlatılan iddianamede, Cengiz'in tatildi Hamza Kaya ile tanıştığı ve aralarında yakınlık başladığı; bu kişinin de Yalçın Beyaz'ı tehdit ettiği iddiasına yer verildi.

İddianamede, Bendigar Cengiz'in, TCK'nın 149/1. maddesinin (a) bendinde düzenlenen "nitelikli yağma", 106/1. maddesinde yer alan "tehdit" ve 125/1-2. maddelerinde düzenlenen "hakaret" suçlarından 10 yıl 9 aydan 19 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. İddianamede, Hamza Kaya'nın ise TCK'nın 106/1. maddesinde yer alan "tehdit" ve 125/1-2. maddelerinde düzenlenen "hakaret" suçlarından cezalandırılması istendi.

Reklam
Reklam