Kavgada Kalp Krizinden Ölüme 18 Yıl Istemi

Hüseyin TÜCCAR / BURSA, Merkez Nilüfer İlçesi Altınşehir Mahallesi'ndeki hipodromda geçen yıl ekim ayında meydana gelen olayda, eski jokey ve at

Hüseyin TÜCCAR / BURSA, Merkez Nilüfer İlçesi Altınşehir Mahallesi'ndeki hipodromda geçen yıl ekim ayında meydana gelen olayda, eski jokey ve at antranörü Rüstem Aydın, iddiaya göre odasının kapısını hızlı kapatması nedeniyle Ayhan Uçarol ile tartıştı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine kolundan bıçakla yaralanan kalp hastası Rüstem Aydın, geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi.
HAKİM KARŞISINDA
Bursa 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde 'Haksız tahrik nedeniyle adam öldürmek' suçundan 18 yıla kadar hapis cezası istenen Ayhan Uçarol ilk kez hakim karşısına çıktı.
Savunmasında, olay günü saat 22.00 sıralarında bakımını yapacağı atın bulunduğu bölüme gitmek istediğini söyleyen Uçarol şunları anlattı:
"Bu sırada, 'Ses yapma ulan' diye biri bana bağırdı. Kafamı kaldırıp yukarı baktığımda, arkadaşım olan Rüstem Aydın’ı gördüm. 'Rahatsız mı oldun?' diye sorduğumda, bana kültabağı ve bazı eşyaları fırlattı. Ardından küfür ederek yanıma gelip elindeki kesici alet ile saldırdı. Ben de yanımda bulundurduğum bıçağı kendimi korumak için çıkardım. Yaşanan arbedenin ardından, geri çekilip yere düştü. Konuşmaya çalışmama rağmen ses çıkarmıyordu. Polis ve ambulanslar geldi. Ardından öldüğünü öğrendim. Arkadaşım olan Rüstem'in hasta olduğunu biliyordum ama, kalp rahatsızlığı geçirdiğinden haberdar değildim. Çok üzgünüm. Tahliyemi istiyorum."
Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verererek, eksiklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: