Kavgaya Müdahale Eden Gencin Biber Gazından Komaya Girdiği İddiası

Yalova Emniyet Müdürlüğü, biber gazından etkilendiği için yoğun bakımda olduğu iddia edilen Çayan Birben'in adının...

Yalova Emniyet Müdürlüğü, biber gazından etkilendiği için yoğun bakımda olduğu iddia edilen Çayan Birben'in adının karıştığı kavgayla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, olayın 27 Mayıs gecesi saat 22.30 sıralarında meydana geldiği belirtildi. Alınan kavga ihbarı üzerine 2 ekibin olay yerine gittiği bildirilirken, kavganın sona erdiği, kavgaya karışan E.Y. ve oğlu U.Y. ile F.D. ve yanında bulunan O.D. ve K.B. isimli şahısların GBT sorgusunun yapıldığı kaydedildi. Bu esnada aralarında Çayan Birben'in de bulunduğu 4-5 kişilik bir grubun küfrederek saldırıda bulunduğu belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Reklam
Reklam

"Bu grubun içinde E.D. isimli şahsın elinde metal copla E.Y. isimli şahsa vurmaya başlaması üzerine tarafları ayırmak için müdahale edilmiş ve telsiz ile takviye ekip talebinde bulunulmuştur. Olayın ani olarak gelişmesi, metal cop kullanılması, bir tarafın kalabalık olması ve hedef alınarak şahsa saldırıda bulunulması, yapılan kolluk uyarılarına uyulmaması üzerine görevliler tarafından biber gazı kullanmak sureti ile 4-5 kişilik grubun saldırısı öncelikle defedilmiş, tarafların birbirinden ayrılması sağlanmıştır. Bu müdahale sonrasında kavgaya karışan 2 kişi yakalanmış, diğerleri olay yerinden kaçmış, kısa bir süre sonra olay yerine yakın bir iş yeri sahibi orada bulunan 4532 kod numaralı ekip personeline, sahibi olduğu internet kafede yatar vaziyette bir şahıs bulunduğunu bildirmiş, ekip bu bilgi üzerine haber merkezi aracılığı ile ambulans talebinde bulunmuş ve şahıs sağlık ekibinin müdahalesi sonrasında hastaneye götürülmüştür."

Olaya karışan S.D., E.D., S.D., H.G.A., K.B. isimli şahısların kısa süre sonra gözaltına alındığı bildirilirken, yaralı olarak hastaneye götürülen Çayan Birben'in yoğun bakım ünitesindeki tedavisine devam edildiği bildirildi.

Reklam
Reklam

Gözaltına alınan şahısların tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı belirtilen açıklamada, "Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma sürüyor. Ayrıca basında çıkan iddialarla ilgili olarak idari tahkikata başlanmıştır. Olay her yönüyle incelenmektedir. Bu hususla ilgili Emniyet Genel Müdürlüğünden polis başmüfettişi de talep edilmiştir. Sonuç itibarıyla olaya müdahale sonrasında yaralanarak tedavi altına alınan şahsın durumu derin üzüntü ile karşılanmıştır" denildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: