Kavram Meslek Yüksekokulu'ndan Sporculara Burs İmkanı

Kavram Meslek Yüksekokulu (MYO), YGS'de 140 ve üstü puan alan sporcu lisansına sahip öğrencilere, yüzde...

Kavram Meslek Yüksekokulu (MYO), YGS'de 140 ve üstü puan alan sporcu lisansına sahip öğrencilere, yüzde 50 oranında burs imkanı sağlıyor.

'Eğitim ve Spor El ele' projesi kapsamında, tüm spor dallarındaki sporculara, YGS'de 140 ve üstü puan alan sporcular, tercihlerinde ilk sırada Kavram MYO'nun bölümlerinde birini tercih ettikleri takdirde yüzde 50 oranında spor bursu kullanma şansı verilecek. Kavram Meslek Yüksekokulu'nda 17 ayrı eğitim programında söz konusu burs geçerli olacak.

Diğer yandan, Türkiye'de uygulanan en önemli spor bursu projesi sonuç vermeye başladı. Geçtiğimiz yıl İstanbul Kavram Meslek Yüksekoıkulu tarafından başlatılan 'Eğitim ve Spor El ele' projesi kapsamında kurulan Kavram MYO Futbol Takımı, Üniversitelerarası Türkiye Futbol Şampiyonası'nda zirveye çıktı. Okul futbol takımı, İzmir'de düzenlenen Türkiye Üniversitelerarası Futbol Şampiyonası'nda eşşampiyon olarak ve üniversite futbolunda yeni bir futbol ekolu oluşturarak zirveye yerleşti. Kavram MYO Futbol Takımı, 2 yıl süresince hiçbir resmi maçını kaybetmeyerek, eşi görülmemiş bir başarıya da imza attı. Takım, geçtiğimiz yıl Futsal (salon futbolu) dalında da İstanbul şampiyonu olarak kupalarını çiftledi. Önümüzdeki yıl Üniversitelerarası Türkiye Süper Ligi'nde mücadele edecek Kavram MYO Futbol Takımı'nın hedefi önce Avrupa sonrasında ise dünya üniversitelerarası futbol şampiyonluğu. Kavram MYO futbol takımını eski Beşiktaşlı futbolcu Tekin Öçal çalıştırıyor.

Reklam
Reklam

Bu yıl 5 ayrı program ile 17 ayrı dalda eğitim verecek olan İstanbul Kavram Meslek Yüksekokulu açacağı yeni bir bölümle adından söz ettirecek. Türkiye'de iyi sporcu yetiştirmenin yanısıra kaliteli ve donanımlı spor yöneticisi yetiştirmenin de önemine dikkat çeken okul yetkilileri, spor yönetimi bölümünü de eğitim ve öğretime açtı. Kavram Meslek Yüksekokulu Müdürü Yar. Doç. Dr. Sakin Öner, bu projenin Türk gençliğine yönelik önemli bir hizmet olduğunu ifade ederek, "Hedefimiz öncelikle sporcu gençlerimize yüksekokulumuz çatısı altında onların seçeceği bir dalda onlara eğitim vermek ve onları bir meslek sahibi yaparak geleceklerini garanti altına almak. İnanıyoruz ki bizler bu gençlerimizle birlikte eğitim ve sporu biraraya getirebilirsek ülkemizin geleceğini teslim edeceğimiz sağlıklı nesilleri de hazırlamış olacağız. Bu nedenle herhangi bir spor dalında spor yapan ve lisans sahibi olan tüm gençlerimizi yüzde elli spor bursu ile desteleyeceğimiz okulumuz çatısı altında birlikte olmaya davet ediyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: