Kavram'dan Türkiye’de bir ilk

Bundan sonra Kavramlı öğrenciler de Socrates-Erasmus bursundan yararlanarak Avrupa’nın saygın üniversitelerinde okuyabilecekler.

Daha önce Amerikan Devlet Üniversitesi olan Fort Hays State University ile sözleşme imzalayarak öğrencilerine 2 yıllık eğitimden sonra iki yıl daha okuyarak 4 yıllık lisans diplomasına sahip olma hakkı tanıyan İstanbul Kavram Meslek Yüksekokulu (İKMYO) bir ilke daha imza attı. Bundan sonra Kavramlı öğrenciler de Socrates-Erasmus bursundan yararlanarak Avrupa’nın saygın üniversitelerinde okuyabilecekler.

Kavram Meslek Yüksekokulu ile Fort Hays State University arasında akademik iş birliği protokolü bulunmaktadır. Bu kapsamda 2009-2010 Eğitim-Öğretim yılında kayıt yaptıran bütün öğrenciler, 2 yıl ön lisans okuyup mezun olduktan sonra Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından tanınmış, Amerikan Devlet Üniversitesi olan Fort Hays State University’e 2 yıl daha devam ederek kendi alanlarında 4 yıllık lisans diplomasına sahip olabilmektedir.

Reklam
Reklam

İKYMO, ABD ve Avrupa’nın saygın üniversiteleri ile akademik çalışmaların yanı sıra; akademik personel değişimi ve öğrenci değişimi programları geliştirilmektedir. Ulusal Ajans (www.ua.gov.tr) ile birlikte Türkiye’de ilk defa 2009-2010 Socrates-Erasmus kapsamında “Hareketlilik Hibe” Sözleşmesi ile çok sayıda İKYMO öğrencilerine ve öğretim elemanlarına yönelik destek verilmektedir. Çift Diploma İmkânı Kavram Meslek Yüksekokulu ile Fort Hays State University arasında akademik iş birliği protokolü bulunmaktadır. Bu kapsamda 2009-2010 Eğitim-Öğretim yılında kayıt yaptıran bütün öğrenciler, 2 yıl ön lisans okuyup mezun olduktan sonra Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından tanınmış, Amerikan Devlet Üniversitesi olan Fort Hays State University’e 2 yıl daha devam ederek kendi alanlarında 4 yıllık lisans diplomasına sahip olabilmektedir. İKMYO meslek yüksekokulları içinde yurtdışında lisans tamamlama imkânı sağlayan ilk meslek okullarındandır.

Amerika’da akredite olmuş bir devlet üniversiteleri;
Fort Hays State University (Kansas)
Ball State University (Indiana)
Ohio State University
Michigan State Uniersity (Michigan)
St. Cloud State University (Michigan)
University of Minnesota-Duluth (Minnesota)

Reklam
Reklam