Kavuklar'dan İzmir'e 400 milyon dolarlık yatırım

Kavuklar Grubu, iki yılda 500 bin metrekarelik iş ve yaşam alanı kuracak. İzmir'in en büyük...

Kavuklar Grubu, iki yılda 500 bin metrekarelik iş ve yaşam alanı kuracak. İzmir'in en büyük gayrimenkul geliştirme şirketi olmayı hedefleyen Kavuklar, 2014 yılı sonuna kadar da 400 milyon dolarlık yatırım değeri taşıyan projelerini şehre kazandıracak. Grup, 2012 yılında üç yeni projenin temelini atacak. Temmuz ayında başladığı Kavuklar Tower projesini ise 2012 yılında tamamlayacak.
Kavuklar Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavuk ve İnşaat Grup Koordinatörü Metehan Kavuk, Swissotel Grand Efes'te gazete temsilcileri ve yazarlarla biraraya geldi. Kavuk, daha önce Manavkuyu ve Evka-3 gibi semtlerde birçok projeye imza attıklarını kaydetti. 2012 yılında Evka-3’te rezidans, Altındağ’da konut ve ticaret merkeziyle sosyal konut projelerinin temelini atacaklarını ifade etti. Kavuklar Evka-3 Rezidans'ın projesinin Japon mimar Tatsuya Yamamoto tarafından çizildiğini, iç mimarlığını ise Avustralyalı Birget Weber'in yaptığını aktaran Kavuk, “İlk katından dahi denizi görebilen 60 rezidans bulunacak. 50 milyon dolar yatırım değeri taşıyan projeyi 2012’de satışa sunmayı, 2013’te de bitirmeyi hedefliyoruz. Altındağ’da toplam 90 bin metrekarelik alana Kavuklar Toplu Konutları inşa edeceğiz. Bunun projesini de Yamamoto çizdi. Bölgedeki konut ihtiyacına büyük bir çözüm getirecek. Toplam konut sayısı bin olan Altındağ bölgesini, bu projeyle bin yeni konuta kavuşturacağız. Projenin yapımına 2012’nin ilk çeyreğinde başlamayı planlıyoruz. 1+1, 2+1 ve 3+1 olarak inşa edilecek konutlar, 2012 Haziran ayı itibariyle satışa sunulacak.” dedi.
Altındağ ve Çamdibi’nde şehir dönüşüm ihtiyacının yüksek olması sebebiyle yatırımlarına bu bölgede ağırlık verdiklerini açıklayan Abdullah Kavuk, ikinci projelerini 300 bin metrekarelik alana yapacaklarını ve 2 bin adet rezidans içereceğini ifade etti. İzmir’de ticaret merkezi ve konutların birarada olacağı bu ölçekteki en büyük miks projeyi hayata geçireceklerini açıklayan Kavuk, “Bu projenin temelini de 2012’de atacağız. 29 Ekim 2014’te de tamamlamayı hedefliyoruz.” diye konuştu.
İzmir Yeni Şehir Merkezi planı ve şehir dönüşüm projeleriyle mevcut bina stoğunun yüzde 60’ının yenileceğini belirten Kavuk, “Son çalışmalara göre İzmir’deki yerleşim merkezlerinin yüzde 60’ının yeniden yapılması gerekiyor. İzmir’in artık birden fazla kent merkezine ihtiyacı var. Kent yenileme çalışmaları kapsamında konut sektörünün canlanmasını ve İzmir’de inşaat yatırımlarının artmasını bekliyoruz. Özellikle 2012 son çeyreği itibariyle hareketlenme ve 2013 yılında da önemli oranda büyüme yaşanacağını düşünüyoruz. Kavuklar olarak, önümüzdeki iki yılda İzmir’in yeniden yapılanma ihtiyacına hizmet eden ve yaklaşık 500 bin metrekareyi bulan projeleri hayata geçireceğiz. Bir kısmının yapımına başladık, Bayraklı Tower bunların başında geliyor. Kavuklar, İzmir’in yeniden yapılanma sürecinde çok etkin bir rol alacak ve iki yıl içinde de şehrin en büyük gayrimenkul geliştirme firması olacak.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz