Kavurma Dağıtılan Bayramlaşma Törenine Halk Yoğun Ilgi Gösterdi

Muğla’da Valilik tarafından gerçekleştirilen Kurban Bayramı resmi kutlama töreni, bu yıl ilk defa açık alanda...

Muğla’da Valilik tarafından gerçekleştirilen Kurban Bayramı resmi kutlama töreni, bu yıl ilk defa açık alanda yapıldı. Önceki yıllarda Muğla Öğretmenevi'nde protokol üyeleri, oda, dernek ve siyasi parti temsilcilerinin katılımıyla yapılan bayramlaşma töreni, bu yıl tarihi Kurşunlu Camii Meydanı'nda yapıldı.

Bayramlaşma törenine Vali Fatih Şahin, AK Parti milletvekilleri Yüksel Özden ve Ali Boğa, CHP milletvekilleri Nurettin Demir, Ömer Suha Aldan ve Tolga Çandar, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Fevzi Kurşun, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, İl Emniyet Müdür Vekili Adnan Karayel, kurum müdürleri, oda, dernek ve siyasi parti il başkanları ile vatandaşlar katıldı.

Reklam
Reklam

Saat 12.00’de başlayan bayramlaşma töreninde kesilen kurbanların etlerinden pişirilen kavurma ile pilav, ayran ve lokma dağıtıldı. Törene katılan vatandaşlar protokol üyeleri ile tek tek bayramlaştı. Muğla’da dini bayram kutlamasının ilk defa açık alanda gerçekleştirilmesi nedeniyle vatandaşlar da törene büyük ilgi gösterdi.

Vali Fatih Şahin, yaptığı açıklamada, "Bayramlar, birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma içinde yaşadığımız saygı ve sevginin pekiştiği manevi değeri yüksek özel günlerimizdir. Kırgınlık ve dargınlıkların bitirildiği manevi duyguların, inançların, örf ve adetlerin sergilendiği, toplumda millet olma bilincinin kuvvetlendiği en güzel anlardır. Kurban Bayramı'nın, sosyal dayanışma için de bir fırsat olarak değerlendirilmesini, ülkemizde ve ilimizde sevgi dolu ve huzurlu geçmesini temenni ederim. Tüm Muğla halkının ve ilimizde bulunan misafirlerimizin Kurban Bayramı'nı içtenlikle kutlarım." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: