Kaya; Muharrem ayı insanlığa hayırlar getirsin

Kafkas Sanayici ve İş Adamları Derneği (KARSİAD) Genel Sekreteri Cengiz Kaya, Muharrem ayı dolayısı ile...

Kafkas Sanayici ve İş Adamları Derneği (KARSİAD) Genel Sekreteri Cengiz Kaya, Muharrem ayı dolayısı ile yayımladığı mesajında, "Bu ayın çok önemli olduğuna işaret ederek, insanlığa hayırlar getirsin." dedi.
KARSİAD genel sekreteri Kaya, mesajında, Muharrem ayının tüm insanlığa hayırlar getirmesi temennisinde bulunarak, şunları dile getirdi: "1372 yıl önce meydana gelen ve her yıl İslam aleminde çeşitli etkinliklerle anılan Kerbela vakası neden meydana gelmiştir. Bu olayın İslam dünyasındaki etkileri neler olmuştur. Bu hususlara dikkat edilmeli, bu olaydan çıkarılacak bir çok ders var. Peygamberin Medine'de kurduğu ve adalet, emanet, ehliyet, meşveret ve maslahat gibi çok önemli ilkeler maalesef, Muaviye ile birlikte ortadan kaldırıldı."
Kaya, "Kerbela, bu ilkelerin tekrar dirilmesi anlamına geliyor. Peygamber efendimizin Medine'de kurduğu devletin adalet temelli olduğunu ve adaletin halkın din, mal, can, akıl ve nesil gibi temel özgürlüklerinin emniyet ve güvenliğini sağlamak şeklinde tezahür ettiğini bütün bunların yine bir emanet olarak görülüyor. Yine peygamber efendimizin kurduğu devlette devlet görevlerinin ehline verildiğini görüyoruz. Devlet işleri o dönem istişare ile danışarak, tartışarak, açıklık, şeffaflık içinde, azami katılım sağlanarak yürütülmüştür. Medine devleti iyiliği emredip kötülükten men etmeyi bir ilke olarak uygulamıştır. Maalesef İslam tarihinde Muaviye'nin devlet başkanı olmasıyla bu niteliklere bakılmaksızın devlet yönetilmeye çalışılmıştır. Kerbela yeryüzünde her türlü zulme, baskıya, kıtale, zillete, alçaklığa karşı çıkanların davasının adıdır." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz