Kayabaşı Köyü Yolu Asfaltlandı

Milas'a bağlı Kayabaşı köyün yolu asfaltlandı.

Milas'a bağlı Kayabaşı köyün yolu asfaltlandı.

Kayabaşı köyü muhtarı Mehmet Baş, yaptığı açıklamada, feldspat madenini taşıyan kamyonların 1989 yılından bu yana köy yolunu kullanarak Güllük Limanı'na ulaştıklarını, ancak geçişler sırasında aşırı derecede toz olduğunu söyledi.

Toz nedeniyle köyün geçim kaynakları arasında yer alan zeytin ve narenciye üretiminin sekteye uğradığını, kaliteli ürün yetiştiremedikleri için ekonomik kayba uğradıklarını ifade eden Baş, "23 yıldan bu yana tozla yaşıyorduk. Günlük hayatımızın bir parçası olmuştu. Dışarı çamaşırlarımızı asamaz, kapı, pencereyi açamaz hale gelmiştik. 23 yıl sonra sesimiz duyuldu ve ilçeden köyümüze ulaşımı sağlayan yol asfaltlandı" dedi.

Reklam
Reklam

Yoldaki ağır tahribat nedeniyle toplu taşıma araçlarının köye gitmediğini, bu nedenle özel araçlarla ve maden kamyonlarıyla köye ulaşım sağlandığını kaydeden Baş, "Umarız bundan sonra bir sorun yaşanmaz. Bizi bu durumdan kurtaran tüm yetkililere teşekkürlerimizi sunuyorum" diye konuştu.

Milas Kaymakamı Bahattin Atçı ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, köylülerin taleplerinin son derece haklı olduğunu belirterek, "Köylerimizde son derece yoğun maden trafiği var. Ciddi mağduriyetler vardı. Köy girişlerinin betonlanması için Köylere Hizmet Götürme Birliğinden kaynak ayırmıştık. Bu kaynakları kullanarak İl Özel İdare ve maden firmalarının da desteğiyle sorunu çözdük" dedi.

Muhabir: Mutlu Hazer

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: