Kayak merkezlerine yoğun ilgi

Ankara (AA)- Kar yağışı alan kayak merkezlerindeki otellere, Kurban Bayramı ve yılbaşı tatili nedeniyle yoğun ilgi gösteriliyor. Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ'da, kar kalınlığı 34 santimetreye ulaştı.

Uludağ Meteoroloji İstasyonu yetkililerinden alınan bilgiye göre, "Beyaz Cennet"te sabaha kadar aralıklarla süren kar yağışı durdu. Hava sıcaklığının gece eksi 14, gündüz eksi 6 derece olarak ölçüldüğü Uludağ'da görüş mesafesinin açık olduğu bildirildi.

Bu arada, Kurban Bayramı ve yılbaşı için hazırlıklarını sürdüren Uludağ'daki tesislerin işletmecileri, özellikle yeni yıla karlar altında girmek isteyen tatilcilerin yarın akşamdan itibaren Uludağ'a gelmeye başlayacaklarını belirttiler.

Reklam
Reklam

Bayram ve yeni yıla özel hazırlanan 3-4 günlük paket programlara ilginin yoğun olduğunu, şu an doluluk oranının yüzde 60-70'e ulaştığını anlatan işletmeciler, "Bayramda bu oranın yüzde 90'a çıkacağını umut ediyoruz" dediler. Erciyes Kayak Merkezi'nde kar kalınlığının 10 santimetre olduğu bildirildi. Kayakevi yetkilileri, tipi nedeniyle bazı bölgelerdeki kar kalınlığının 5 santimetreye kadar düştüğünü, kayak yapabilmek için en az 40 ile 50 santimetre kara ihtiyaç duyulduğunu bildirdiler.

Erciyes'teki otel ve eğlence merkezlerinin bir bölümü, henüz sezonu açmadı. Sezonu açan otellerde ise yılbaşı ve bayram rezervasyonlarının büyük bölümünün
iptal edildiği belirtildi. Kartalkaya Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı 1 metre 30 santimetreye ulaştı. Kayak merkezindeki oteller, kayak için uygun kar kalınlığının oluşmasının ardından tüm pistleri açtı.

Kartalkaya'daki oteller de yılbaşı ve bayram tatili öncesinde yüzde 95 doluluk oranına ulaştı. Ilgaz Dağı Kayak Merkezi'nde kar kalınlığının 60 santimetre olduğu
belirtildi.Oteller Birliği Başkanı Eray Öztürk, merkezde yılbaşı ve bayram tatilinden 15 gün önce otellerin dolduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Antalya'ya 45 kilometre mesafedeki Saklıkent Kayak Merkezi ile Isparta'daki Davraz Kayak Merkezi'ne henüz hiç kar yağmadı.