Kayalıklardan düşen genç mühendis öldü

Bursa'nın önemli turizm merkezlerinden biri olan Uludağ'ın Bakacak mevkiine arkadaşlarıyla giden 28 yaşındaki Tuncay Güven, kayalıklara tırmanmak isterken, dengesini kaybederek 300 metre aşağıya düştü. Uludağ Arama ve Kurtarma ekibi ve bir sivil dağcı tarafından kayalıkların dibinde ağır yaralı olarak bulunan genç, sedyeyle yukarı çıkarıldığı sırada yaşamını yitirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde görev yapan ve bekar olduğu öğrenilen Makina Mühendisi Tuncay Güven önceki gün Bursa'da oturan Ayhan isimli arkadaşını ziyarete geldi. Arkadaşı Ayhan ve ismi açıklanmayan iki kız arkadaşı ile birlikte dün Uludağ'a çıkan Tuncay Güven saat 17.00 sıralarında Bakacak mevkiine geldi.

Reklam
Reklam

Buradaki kayalıklara tırmanmak isteyen Güven, bir kayaya tutunmak istediği sırada dengesini kaybederek 300 metre aşağıya düştü. Güven'in düştüğünü gören arkadaşları hemen durumu jandarmaya bildirdi. Olay yerine gelen jandarma, Uludağ Arama ve Kurtarma ekipleri ile bölgede kamp yapan bir sivil dağcı, Tuncay Güven'in düştüğü bölgeye indi. Arama ve Kurtarma ekipleri tarafından kayalıkların dibinde ağır yaralı olarak bulunan genç, sedye ile yukarı çıkarıldığı sırada yaşamını yitirdi.

Tuncay Güven'in arkadaşları ise jandarma tarafından ifadeleri alınmak üzere karakola götürüldü. Olayla ilgili soruşturmaya Bursa Cumhuriyet Savcılığı'nca başlandı.