Kayan:” Hatay’da İsmi Konulmamış Tampon Bölge Kurulmuş Durumda”

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Turabi Kayan, Hatay’da Suriye sınırında ismi konulmamış tampon bölge kurulmuş durumda...

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Turabi Kayan, Hatay’da Suriye sınırında ismi konulmamış tampon bölge kurulmuş durumda olduğunu öne sürdü.

CHP’nin olağan pazartesi toplantısında konuşan Kayan, “Hatay’da Suriye sınırında ismi konulmamış bir tampon bölge kurulmuş durumda. Strateji uzmanları Suriye’de bir tampon bölge oluşturulması gerektiği yönünde fikir bildirirken bu tampon bölge Türkiye sınırlarında kuruldu” dedi.

Bölgeye CHP milletvekillerinin giremediğini ifade eden Kayan, “Bu bölgeye bizim milletvekillerimiz giremiyor. ABD askerleri girebiliyor. Bölge kevgir gibi oldu. Özgür Suriye Ordusu’nun komutanlarının bölgeye girdiği söyleniyor. Bundan iktidarın haberi var mıydı?” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Hükümetin ‘komşularla sıfır sorun’ politikasıyla yola çıktığını hatırlatan Kayan, gelinen noktada sıfır dostluk’ söz konusu olduğunu ve tüm komşularla ilişkilerin koptuğunu kaydetti.

Türkiye’nin komşularıyla savaşın eşiğine geldiğini dile getiren Kayan, “Hükümet dış politikada duvara toslamıştır” dedi.

Toplantı Kayan’ın konuşmasından sonra basına kapalı sürdü.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: