Kaybolan 2 kişiyi PKK'nın kaçırdığı iddiası

HATAY (İHA) - Hatay'ın İskenderun İlçesi'ne bağlı Sarıseki Beldesi Amanos Dağları'nda bulunan çaya balık avlamak için giden biri çocuk 2 kişiden, dün sabahtan bu yana haber alınamıyor. PKK'nın silahlı eylemlere başlamasının yıldönümü olması ve bölgeden silah seslerinin gelmesi nedeniyle, 2 kişinin terör örgütü tarafından kaçırılmış olabileceği düşünülüyor.

Edinilen bilgiye göre, İskenderun'a bağlı Sarıseki Beldesi'nin Kurşun mevkiindeki Sarıseki Çayı'na balık avlamaya giden Ali Tavuk (19) ile İbrahim Kaya (13), kayboldu.
Sabah saatlerinde arkadaşlarını aramaya çıkan gençler, bölgede silah sesleri duyduklarını ve Ali Tavuk ile İbrahim Kaya'yı PKK terör örgütünün kaçırmış olabileceğini söyledi.

Reklam
Reklam

Arazinin ormanlık ve sarp uçurum olması nedeniyle, arama çalışmaları güçlükle yürütülüyor. Jandarma ve sivil vatandaşların katıldığı arama çalışmalarından şu ana kadar bir sonuç çıkmadı.

Sarıseki Belediye Başkanı Şıhlı Gökçe, kaybolan 2 kişinin izine henüz rastlayamadıklarını belirterek, "Dün geceden beri arıyoruz. Balık tutmaya gitmişler. Boğuldular mı kayboldular mı kaçırıldılar mı bilemiyoruz. İnşallah sağ salim buluruz" dedi. 1998 yılında aynı yerde 4 kişinin terör örgütü tarafından şehit edildiği kaydedildi.