Kaybolan F-16 Için Ambulans Ve Askeri Araçlar Harekete Geçti

Hatay ve Osmaniye arasındaki Amanos Dağları bölgesinde irtibat kesilen F16 savaş uçağını bulmak için ekipler...

Hatay ve Osmaniye arasındaki Amanos Dağları bölgesinde irtibat kesilen F16 savaş uçağını bulmak için ekipler harekete geçti. Kaybolan uçağı bulmak üzere Osmaniye merkeze bağlı Yarpuz köyü istikametine askeri araçların ve ambulansların gittiği gözlendi. Arama çalışmaları Hatay tarafında da yapılıyor. Uçağın neden düştüğü henüz bilinmiyor.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada şu ifadeye yer verildi: "5'inci Ana Jet Üs Komutanlığı'na (Merzifon/Amasya) ait bir adet F–16/C uçağı ile 13 Mayıs 2013 Pazartesi günü saat 14.15'te Osmaniye civarında Amanoslar Bölgesi'ndeki görev uçuşu esnasında, uçağın pilotunun 'Atlıyorum' mesajını müteakip irtibat kesilmiştir. Başlatılan arama kurtarma faaliyetleri sürdürülmektedir.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: