Kaybolan külçe altının değeri 700 bin YTL

THY uçağı ile Zürih'ten İstanbul'a getirilen İş Bankası'na ait altınlardan 25 kiloluk bir külçenin Atatürk Havalimanı'nda kaybolmasıyla ilgili çalışmalar sürüyor. Kaybolan külçe altının piyasa değerinin 700 bin YTL olduğu bildirildi.

İstanbul Valisi Muammer Güler, Atatürk Havalimanı'nda kaybolan 25 kiloluk külçe altınla ilgili gazetecilerin sorularını cevapladı. 30 kolinin uçağa yüklendiğini söyleyen Güler, şöyle konuştu: "Kargoya indirilirken 28 koli olduğu görülmüş ancak bu kolilerden 1 tanesinin taşıma sırasında düştüğü kameralarca tespit edilmiş ve bulunmuş.

Reklam
Reklam

Ama diğeri uçağa mı eksik bindirildi yoksa yolda mı düştü onun araştırması yapıldı. Burada gerekli aramalar yapıldı ama bulunamadı. Kargonun yüklendiği noktadan da arama yapılabilir. İş Bankası'nın kendi personeli de araştırmasını yapıyor. Biz de araştırmaları sürdürüyoruz."

Kaybolan külçe altının piyasa değerinin 700 bin YTL olduğunu söyleyen Güler, konteynerin yükleme sırasında yanlış bağlanmış olabileceğini ifade ederek, "Taşıma sırasında bir külçenin düşmüş olması yanlış bağlanmış olma ihtimali bulunduğunu gösteriyor. Araştırmalarımız devam ediyor. Burada düşen parça bulundu. Ama diğeri yanlış bağlandığından mı yoksa başka bir nedenle mi kayboldu araştırıyoruz" diye konuştu.

Basın mensuplarının bu tür değerli eşyaların daha güvenli bir yöntemle taşınıp taşınamayacağını sorması üzerine Vali Güler, bunun taşıyıcı firmaların meselesi olduğunu söyledi.

Öte yandan, Türk Hava Yolları'nın kendi güvenlik çalışanlarının kargonun uçaktan boşaltılması sırasında uçak altında olduğu ancak daha sonra başka bir olaya bakmak için kargo terminale ulaşmadan ayrıldığı belirtildi.

Reklam
Reklam

Atatürk Havalimanı'nda aprona giriş çıkışlarda kontroller artırıldı, basın mensuplarının aprona girişine izin verilmedi.