"Kaybolan Meslekler Ve Son Ustalar" Resim Sergisi

Gaziantep'te, "Kaybolan Meslekler ve Son Ustalar" isimli resim sergisinin açılışı yapıldı.

Gaziantep'te, "Kaybolan Meslekler ve Son Ustalar" isimli resim sergisinin açılışı yapıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Çetin Emeç Toplantı Salonu'nda Ressam Mehmet Ali Diyarbakırlıoğlu tarafından hazırlanan serginin açılışını Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey yaptı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Güzelbey, unutulan mesleklerin yaşatılması amacıyla önemli projelere destek verdiklerini belirtti. Bu doğrultuda tarihi Bakırcılar Çarşısı'nda yer alan bir çok meslek gruplarına yönelik çalışma yaptıklarını hatırlatan Güzelbey, kentin önemli mesleklerini yaşatmak için bir takım yenilikler yaptıklarını ifade etti.

Reklam
Reklam

"Günümüzde teknolojiye bağlı hayatın her alanında yaşanan değişim, insanların yaşam biçimlerini ve alışkanlıklarını da etkiledi" diyen Güzelbey, bu değişimin etkilenin her alanda görüldüğüne dikkati çekti.

"Kalaycı", "Kutnucu", "Taş Ustası", "Bakırcı", "Haphapçı", "Bileyci" ve "Haratçı" gibi mesleklerin yalnızca resimlerden tanındığına işaret eden Güzelbey, şunları kaydetti:

"Kültürümüzün ayrılmaz parçası bu meslekleri yaşatmaya çalışıyoruz. Ama bunların bir kısmı sadece son kuşaklar tarafından ata mesleği olarak sembolik devam ediyor. Değerli sanatçımız Mehmet Ali Diyarbakırlıoğlu, yok olan ve yok olmaya yüz tutmuş meslekleri resmettiği çalışmasıyla gelecek kuşaklara çok detaylı ve değerli bir mirası bırakmanın öncülüğünü yaptı."

Ressam Diyarbakırlıoğlu ise 1990 yılından bu yana kaybolan meslekler üzerinde çalışma yaptığını ifade etti.

Muhabir: Gaziantep / Adem Yılmaz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: