"Kaygılarımız aynı"

NEW YORK (İHA) - KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ı tedavi görmekte olduğu New York Presbyterian hastanesinde ziyaret eden Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış, "BM Genel Sekreteri'nce sunulan barış planındaki kaygılarımız sayın Denktaş'ın düşünceleri ile aynıdır" dedi.

Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış, 26 saatlik New York seyahatinde, uçaktan iner inmez ziyaret ettiği KKTC cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'la yaptığı görüşme sonrası Türk ve Rum medyasına yaptığı açıklamada, "Toprak, su kaynaklarının kullanımı ve devlet idaresi konusu dahil olmak üzere birçok konuda Denktaş ile aynı endişeleri taşıdığımızı müşahade ettim" dedi.

Reklam
Reklam

Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış, açıklamasında, "BM Genel Sekreteri'nin teklifine 12 Aralık tarihine kadar cevap vermenin zorluğuna" değindi.

Yeni hükümetin "geçmiş olsun" dileklerini Denktaş'a ilettiğini ifade eden Yakış, AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dış temasları hakkında da KKTC cumhurbaşkanını bilgilendirdiğini söyledi.

Pazar sabahı Mark Grossman ile bir kahvaltı yapacak olan Dışişleri Bakanı Yakış, öğleden sonra Denktaş ile yeniden görüşecek. Yaşar Yakış, akşam saatlerinde Lizbon'a hareket ederek, AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a eşlik edecek.

ERGÜN OLGUN'UN HAMLIĞI Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış'ın New York ziyaretinde üzücü olaylarda yaşandı. Türk basın mensuplarına bilgi vermemeyi usul haline getiren KKTC cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın Müsteşarı Ergün Olgun bu kez de görüşmeyi takip etmek için hastane girişinde bekleyen Türk basın mensuplarını hastane güvenlik müdürüne şikayet ederek, hastane dışına çıkarttırdı.

Yaklaşık 3 saat dondurucu soğukta bekletilen gazetecilerin hastane önündeki arabalar içine girmeleride güvenlik kuvvetleri tarafından engellendi. Tuvalet ihtiyaçlarını gidermek isteyen basın mensupları ise önce içeriye alınmadılar. Daha sonra ısrarlar üzerine korumalar eşliğinde tuvalete götürülen basın mensuplarının fotoğraf makineleri de dışarıda bırakıldı.

Reklam
Reklam

Yakış-Denktaş görüşmesini görüntüleyemeyen medya, dışişleri bakanı hastaneden çıkarken bulundukları karşı kaldırımdan bakanı çağırarak, görüşme hakkında kendinden bilgi alabildiler.

Denktaş-Yakış görüşmesini takip etmeleri engellenerek dondurucu soğukta bekletilen basın mensuplarını, arabasından inerek açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış yatıştırdı.