Kayı İnşaat’ın Türkmenistan’da İnşa Ettiği Sağlık Ve Dinlenme Merkezi Hizmete Açıldı

Gayrimenkul ve enerji sektörlerinin dışında medikal hizmetler alanında da yeni projelere imza atan Kayı İnşaat,...

Gayrimenkul ve enerji sektörlerinin dışında medikal hizmetler alanında da yeni projelere imza atan Kayı İnşaat, Türkmenistan’ın Balkan eyaletine bağlı Türkmenbaşı şehrinde kurulan turizm bölgesinde yetişkinler ve çocuklar için özel bir sağlık ve dinlenme merkezi inşa etti.

İnşaatına 2011 yılının Kasım ayında başlanan sağlık merkezinin açılışı Türkmenistan Devlet Başkanı Sayın Gurbanguli Berdimuhammedov'un katılımıyla gerçekleşti. Projenin hayata geçmesini sağlayan Türkmenistan Lebap Valiliği’nden çok sayıda yetkilinin de katıldığı açılışta, 18 bin 400 metrekareliklik bir alana yayılan kampüs şeklindeki bu sağlık merkezinin bulunduğu bölge ile ilgili genel bilgiler de verildi.

Reklam
Reklam

Sahil şeridi boyunca konaklama alanlarının, otellerin yer aldığı bölgede, bu yeni merkezin sağlık sektörüne yapılan önemli bir yatırım olduğu vurgulandı. Otel- sanatoryum tarzında inşa edilen bu kompleksin, 140 odasıyla 200’ü yetişkin 100’ü çocuk olmak üzere yaklaşık 300 kişilik bir kapasiteyle hizmet vereceği açıklandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz