Kayınvalidesini Öldüren Damat Olayı Hatırlamadığını Öne Sürdü

Salih ÜÇTEPE/ADANA, Geçen 15 Nisan'da merkez Çukurova İlçesi'nin Mahfesığmaz Mahallesi'ndeki evine sabaha karşı alkollü gelen Kasım Kır, yatağına yatarak uyudu.

Salih ÜÇTEPE/ADANA, Geçen 15 Nisan'da merkez Çukurova İlçesi'nin Mahfesığmaz Mahallesi'ndeki evine sabaha karşı alkollü gelen Kasım Kır, yatağına yatarak uyudu. Güzellik salonu işleten Nursen Kır ise kocasının alkollü olması nedeniyle salonda uyuyan annesi Fatma Ciniviz, evlerinde misafir olarak kalan çalışanı A.S. ve kızı 9 yaşındaki B.K.'nın yanına gidip uyudu. Bir süre sonra salona giden Kasım Kır, kayınvalidesini uyandırarak konuşmak istediğini söyledi. Fatma Ciniviz yatağından kalkarak damadıyla birlikte çocuk odasına gitti. Kasım Kır, henüz belirlenemeyen bir nedenle kayınvalidesini bıçakladı. Bu sırada 'bırak bırak' diye bir ses duyan Nursen Kır, çocuk odasına gittiğinde eşinin, annesinin üzerinde olduğunu görünce polisi aramak için salona gitti.
EŞİNİ DE BIÇAKLADI
Kasım Kır, peşinden gittiği eşi Nursen Kır'ın saçından tutarak yüzünden ve boynundan bıçaklarken, araya giren A.S.'yi de bıçakla yaraladı. Nursen Kır, çocuğunu kucağına alarak dışarı kaçıp polisi aradı. Eşinin kendisini takip ettiğini fark eden Nursen Kır, bir çorbacıya girerek yardım istedi. Çorbacıya gelen Kasım Kır, 'Kayınvalidemi hırsızlar bıçakladı' diyerek yardım istedi. Nursen Kır ise 'yalan söylüyor annemi o bıçakladı bizi ona vermeyin' dedi. Bunun üzerine kaçmaya başlayan Kasım Kır, çorbacıda bulunanlar tarafından yakalanarak polise teslim edildi. Fatma Ciniviz, tedavi gördüğü hastanede 2 gün sonra öldü.
OLAYI HATIRLAMIYORUM
Nöbetçi mahkemeye çıkarılan Kasım Kır, olayı hatırlamadığını öne sürerek, "Ben en son alkol alıyordum. Sonrasını da ne yaptığımı da hatırlamıyorum. Olay gecesi kayınvalidemle sigara içtiğimi hatırlıyorum. Bunun dışında herhangi bir şey hatırlamıyorum" diye savunma yaptı. Kasım Kır, tutuklandı.
İDDİANAME TAMAMLANDI
Olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı iddianamesini hazırladı. Savcı, Kasım Kır hakkında kayınvalidesini öldürme suçundan ömür boyu hapis, eşi Nursen Kır ve A.S.'yi yaralama suçundan ise 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açtı. Kasım Kır, önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: