Kayıp 3 kişi bulundu

BURSA (İHA) - Bursa'da Cumhuriyet Bayramı tatilinde Uludağ'da yürüyüşe çıkan 3 kişi, Bakacak yakınlarındaki bir sarp vadide mahsur kaldı.

Dün akşam saatlerinde cep telefonu ile yakınlarına mahsur kaldıklarını bildiren 3 genç, malzemeleri olmadığını, gecenin soğuğundan etkilendiklerini belirterek yardım talebinde bulundular. 20 saat Uludağ'da mahsur kalan Ahmet Hikmet Şen, Fatih Küçükşen ve Göksel Akın, jandarma tarafından bugün saat 15:00 sıralarında mahsur kaldıkları yerden kurtarıldı.

Dün akşam saatlerinde Yıldırım Jandarması ile 911 Arama Kurtarma Derneği üyeleri 3 gencin kaybolduğunu tahmin ettikleri Kaplıkaya Mevkii'nin üstünde arama çalışması başlattı. Sabah saatlerine kadar aşağı kesimlerde devam eden çalışmada cep telefonuyla görüşerek ateş yakmaları istenen şahıslara ulaşılamadı. Ovaakça Çevrim Santrali'nin bacalarını gördüklerini belirten şahıslar, Dere Vadisi'nde sarp bir bölgede yol alamaz durumda kaldıklarını ifade ettiler. Dün akşam saatlerine kadar yakınları ile cep telefonu irtibatında olan 3 kişilik grup, telefonlarının şarjının bitmesi ile bilgi veremez hale geldi.

Reklam
Reklam

Sabah saatlerinde telefonlarının şarjları bitince yakınlarına mesaj geçen 3 genç, "Bugün bizi bulacaksınız değil mi? Bir gece daha kalamayız. Malzememiz yok. Ölmek üzereyiz" dediler. Bu mesaj üzerine Yıldırım Jandarma Komutanlığı ekipleri, öğle saatlerinde Uludağ Jandarma Komutanlığı da haberdar ederek üst kısımlarda da çalışma başlattı. Uludağ'da geçtiğimiz Ağustos ayında da 2 yürüyüşçünün kaybolduğu Bakacak'ın doğusundaki sarp kayalıklara giden arama kurtarma timi, 1 saat içinde kayıp 3 gence ulaştı. İp yardımı ile bulundukları vadiden çıkartılan şahıslar, Uludağ Arama Kurtarma Birliği tarafından karakola götürüldü.
Gece malzemeleri olmadığı için soğuktan etkilendiklerini belirten gençler, Yerel Gündem 21'den tanıdıkları dağcılar ile jandarmadan yardım istediklerini, yanlış bir patikaya girme neticesinde vadiye inerek, tekrar kayalıklardan geriye çıkamadıklarını anlattılar. Gençler, korku dolu saatler geçirdiklerini kaydettiler. Uludağ Jandarma Arama Kurtarma Birliği ise kayıp bilgisinin geç ulaşması sebebiyle öğleden sonra çalışma başlatıldığını ve yaklaşık 1 saat içinde gençlere ulaştıklarını bildirdi.

Reklam
Reklam